Silence Out Loud (14): Mail van Joost Zwagerman aan Rob Scholte 1 oktober 2013 om 15.32

Jaja, dat werk ‘On speaking terms’ komt sowiseo op de tentoonstelling. Dat is rond.
Ik zoek zelf geen contact met eigenaar wim Kerkhof, dat regelt curator Marianne van Gils van Kranenburgh te zijner tijd, ik als sasmensteller kies alleen maar de werken uit, en de praktische kanten van bruikleen en vervoer en de condities daaromtrent doen de mensen van Kranenburgh. Ik zal jou tzt een mail sturen met in cc het mailadres van Marianne van Gilsd, en dan moet de ‘bruikleen- trein gaan rijden….

Idee van Wieringa zetten we direct overboord.

Jammer dat je ‘De schreeuw’ niet wil afstaan. Het is pas voor in 2015 he?

Nu ben je vertegenwoordigd met 1 werk in ‘Silence out loud’, en dat vind ik eigenlijk wel wat pover in vergelijking met het aantal werken van andere kunstenaars die meedoen, Tjebbe Beekman, Maaike Schoorel, Desiree Dolron, Marlene Dumas, Luc Tuymans, ze komen allemaal met meerdere werken. Ook komt er bv vijf werken van Daan van Golden in bruikleen, idem van JCJ van der Heyden, ook vijf van Henk Peeters, Jan Andriesse, driemaal Armando, tweemaal Thom Puckey, tweemaal Guido Geelen, etc erc. Alleen al daarom hoop ik eigenlijk op dan toch twee werken van jouw hand, en ‘De schreeuw’ naast ‘On speaking terms’ zou topch wel prachtig zijn.

Maar als je het geen goed idee vindt, dan moet ik het uit mijn hoofd zetten. Ik vind echter eenmaal Scholte niet recht doen aan jouw statuur en kwaliteit, en ‘De schreeuw’ past op een gekke, ingewikkelde en ingenieuze manier erg goed in het thema: de woordeloze man van Munch die als door een aangezwengelde clown wordt afgebeeld: alsof de woordeloos schreeuwende man door een woordeloze instant-clown op doek wordt aangebracht. Zoiets.

Maar als jij vrede hebt met dit ene werk, en een aanvulling niet op prijs stelt, dan laten we het zo.
Aan jou de beslissing hieromtrent!

alle goeds, Joost

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image