Sigaristen Revolutionair HQ – HET SIGARISTISCH MANIFEST + Het gaat slecht met Amsterdam + Rembrandt + Swipey + Sjeng + Revolutie + Rook + Zij + Hij + Hamer + Kristina

Kunstbegrotingen 2022 (foto sigaristen.com)

HET SIGARISTISCH MANIFEST

Che Guevara (foto sigaristen.com)

Sigaristen concluderen dat het landelijke beleid, maar ook het gemeentelijk beleid van de stad Amsterdam er naar streeft, dat kunstenaars en culturele instellingen de last van de vele financiële tekorten, waaronder de tekorten ontstaan door de Corona Virus pandemie, onevenredig moeten gaan dragen. Nu, in 2021, maar vooral in 2022. Voor 2022 liggen plannen klaar, die tot een ongekende kaalslag gaan leiden.

We stellen tevens vast, dat kunstenaars al decennia lang het kind van de rekening zijn in een land, waar een immens surplus is aan marketeers, account managers en sales managers. Zet deze trend nog verder door, dan zal snel een situatie ontstaan, waarin Nederland meer sales managers heeft dan productlijnen.

We herinneren critici van onze beweging aan het feit, dat 20% van de Nederlanders een baan heeft, die naar eigen zeggen overbodig is. Met andere woorden: zouden deze mensen niet op hun werk verschijnen, dan zou niemand dat opvallen. Daarnaast lijkt het vooral in het ambtelijke circuit steeds vaker alsof mensen ‘per ongeluk’ zijn aangenomen, omdat zij noch het goede fatsoen, noch de oprechtheid kunnen opbrengen hun werk met maatschappelijk inzicht te verrichten.

Tot slot willen wij met nadruk stellen, dat het kunstenaarschap een levenswijze is of een beroep, waarop de term Zelfstandige Zonder Personeel niet van toepassing is. Deze schofferende benaming bedacht door een woordblinde ambtenaar is in het leven geroepen om een hogere BTW over kunst af te dwingen. De uitspraak van premier Rutte, die stelt dat het kunstenaarschap ‘gewoon ondernemerschap’ is, geeft blijk van weinig inzicht hoe kunstenaars, vaak op of onder de armoedegrens leven, terwijl zij tegelijkertijd wel voor voldoende maatschappelijk belang zorgen in de vorm van gratis toegankelijke tentoonstellingen, opvoeringen en vindingrijke vormen van entertainment, kortom zin en diepgang aan het leven geven.

Conclusie: ons rest slechts de optie te radicaliseren, niet om aanslagen te plegen, maar voldoende zichtbaar in de media te blijven om niet, zoals zo vaak gebeurd is, geruisloos uit onze broedplaatsen gezet te worden of gedwongen te worden zinloze taken te verrichten om aan de eisen van de Participatie wet te voldoen.

https://sigaristen.com/manifest/

Het gaat slecht met de gemeente Amsterdam

Het gaat slecht met de gemeente Amsterdam. Kademuren storten in, ijdelheidsprojecten van gemeenteraadsleden zijn ver over budget gegaan, en in een vlaag van overmoed heeft de gemeente tijdens Corona al reeds lange tijd zieltogende ondernemingen overeind gehouden, waardoor ontelbare miljoenen in een zwart gat zijn verdwenen.

Wie kijkt naar de plannen voor 2022, kan er niet omheen dat de gemeente, kennelijk zonder enig historisch besef, besloten heeft om danig op kunst en cultuur in te hakken. Twee sectoren, waar al minstens dertig jaar op bezuinigd is.

Tijd om nu alvast in opstand te komen. Het gaat zo niet langer meer. Als Amsterdam kennelijk alleen nog de stad van het verkeerde soort toerisme wil blijven, dan is het tijd om nu in actie te komen.

Kunstenaars in alle sectoren zijn het zat altijd weer de sigaar te zijn en pakken de strijdbijl op.

Ben je het ook zat om de sigaar te zijn, sluit je dan aan bij de sigaristen!

Het is tijd om grootschalig actie te voeren, tijd om complotten te smeden en de cultuurblinde maffia in de Stopera eens goed de oren te wassen.

https://sigaristen.com/

Rembrandt boos

Sigaristen Revolutionair Hoofdkwartier13 november 2020

https://sigaristen.com/2020/11/13/rembrandt-boos/

Hey, Swipey, Swipey!

Hoe bereikt men mensen, die nog niet weten dat hen slechts één enkel levensdoel rest en dat is zich aan te sluiten bij de militant ludieke sigaristen? Wij maken filmpjes voor sociale media in de hoop twee seconden van hun aandacht te vangen.

Lang leve de revolutie!

Het wordt tijd om op de barricades te gaan om de onverlaten van gemeente en overheid op ludieke wijze de oren te wassen. Lang leve de Revolutie!

Sigaristen Revolutionair Hoofdkwartier1 november 2020

Sigaristen Revolutionair Hoofdkwartier1 november 2020

https://sigaristen.com/2020/11/01/altijd-november/

Rookgordijnen

Op sociale media worden de gebruikelijke rookgordijnen opgetrokken. Kunst is een hobby. Kunstenaars zijn lui. Waarom zou de belastingbetaler op moeten draaien voor de kosten van kunst en cultuur?
Dat hoeft ook helemaal niet, zeggen wij als sigaristen. Dat kan makkelijk gefinancierd worden door grote tech bedrijven als Facebook extra te belasten voor het gratis gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal, dat nu als kosteloze investering in hun verdienmodel zit.

Sigaristen Revolutionair Hoofdkwartier 1 november 2020

https://sigaristen.com/category/propaganda/

Ook Zij is het zat

Sigaristen Revolutionair Hoofdkwartier, 30 oktober 2020

https://sigaristen.com/2020/10/30/ook-zij-is-het-zat/

Zelfs hij staat achter ons!

Sigaristen Revolutionair Hoofdkwartier 1 november 2020

https://sigaristen.com/2020/10/30/zelfs-hij-staat-achter-ons/

De man met de hamer

De‘ spreekwoordelijke ‘man met de hamer’ komt in 2022 als het ontmoedigingsbeleid, dat we 2021 gaan zien, omgezet wordt naar harde maatregelen. Laat het niet zo ver komen, word nu al sigarist en teken voor onze nieuwsbrief!

Sigaristen Revolutionair Hoofdkwartier 1 november 2020

Kristana – Cuban Cigars and Salsa Beat

Gepubliceerd 28 dec. 2016

Eric and Kristina WTFoto Tours

On our recent trip to Cuba, Kristina and I enjoyed a fine balmy night listening to Salsa, sipping rum and the aroma of fine Cuban Cigars.

Reacties
https://youtu.be/cv5jduv8PH4

Meer informatie

https://robschrama.nl
https://vlottenbouwen.nu
https://pyramidoflight.org
https://hansvanderkamp.com
https://ntv.amsterdam
https://nieuwmarkt.tv
https://hansvanderkamp.info
https://rinzo.nl