Shownieuws – MARGA BULT, JAN SLAGTER, JÖRGEN RAYMANN EN OSCAR HAMMERSTEIN GEËERD MET LINTJE

24 april, 19:00

2.838 mensen zijn vrijdag gedecoreerd met een Koninklijke onderscheiding. Daaronder is ook een aantal bekende Nederlanders. Televisiepresentator en cabaretier Jörgen Raymann werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet voor kindertehuizen, leesbevordingen en begeleiding van jonge cabaretiers, net als zangeres Marga Bult die de onderscheiding onder meer krijgt voor haar inzet voor Kans voor een Kind en Stichtig Gichon (voor kinderen uit Tsjernobyl). Dat meldden het Kapittel voor de Civiele Orden, de instelling die over de onderscheidingen gaat, en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Omroepman van het jaar en Omroep Max-man Jan Slagter is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ook strafpleiter Oscar Hammerstein werd gedecoreerd. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, mede voor zijn inzet voor de Nederlandse Filmkeuring, maar vooral vanwege zijn betrokkenheid bij de verbetering van de (inter)nationale acceptatie van hiv-dragers en zijn werk als buddy.

Naast deze vier kregen ook mode-ontwerper Frans Hoogendoorn, voetbaltrainer Jan Reker en oprichter van G-Star RAW kregen een lintje. En Dennis Weening is ook superblij, want zijn schoonvader werd onderscheiden.

http://www.show.nl/video/clips/2015/marga-bult-jan-slagter-jorgen-raymann-en-oscar-hammerstein-geeerd-met-lintje/#198812