Senna Brammer – Rens, Frank en Wim zijn Klaar voor het Zevende Seizoen van Podium Café De Brouwerij, ’We zijn Stiekem Nog een Beetje Acht Tien in Ons Enthousiasme’

Podium Café De Brouwerij Toen Nog bij Koekenbier (foto De Telegraaf)
Logo van Podium Café De Brouwerij (foto De Sociëteit)

Rens, Frank en Wim zijn Klaar voor het Zevende Seizoen van Podium Café De Brouwerij, ’We zijn Stiekem Nog een Beetje Acht Tien in onze Enthousiasme

Rens Arts, Frank Vogelzang en Wim van Veen.

Rens Arts, Frank Vogelzang en Wim van Veen. (foto Jan Jong | jjfoto.nl)

Alkmaar – Drie Vrienden, Drie Vrij Dagen en Drie Verrassende Voor Stellingen in de Maand. Het Zevende Seizoen van Podium Café De Brouwerij gaat in September van Start. In het Hart van de Alkmaarse Binnen Stad geven Rens Arts, Frank Vogelzang en Wim van Veen zo wel Jong en Beginnend Talent als Grote en Ervaren Artiesten een Plek om te Performen.

De Mannen zitten met z’n Drieën aan een Tafel in De Sociëteit, het Ontmoeting Centrum aan het Luttik Oudorp. Van September tot en met Mei zitten ze er Wekelijks Zo Bij. Eerst om het Podium Café voor te Bereiden, Later om te Genieten van Wat ze hebben Geprogrammeerd.

Op het Programma staan Stee Vast Klein Kunstenaars. „Dat kan Cabaret, Muziek, Fotografie, Theater, Spoken Word of een Levens Vertelling zijn”, vertelt Van Veen. Drie Vrij Dag Avonden in de Maand laat een Kunstenaar vanaf 20.30 Uur Zien Wat, die Kan, terwijl Ruim Veertig Toes Schouwers zich met een Drankje in de Hand laten Verrassen.

„Dat is onze kracht: met het aanbod blijven we het publiek en onszelf verrassen.”

Dat is onze Kracht met het Aan Bod blijven we het Publiek en Ons Zelf Verrassen” (foto  Jan Jong | jjfoto.nl)

Dat is onze Kracht, met het Aan Bod blijven we het Publiek en Ons Zelf Verrassen”, zegt Van Veen. „Het is Intiem, Laag Drempelig en kost 10 Euro. Voor dat Geld laat je je Makkelijk Verrassen. Door de Locatie komen Mensen Ook Graag. Het is Dicht bij Huis en Midden in de Stad. Wanneer je het Theater uit gaat, loop je een Prachtig Verlicht Luttik Oudorp op. Daar Genieten Mensen Ook Echt van.”

Try Out

Fans van Jazz Muziek kunnen zich Elke Eerste Vrij Dag van de Maand Verenigen in De Sociëteit. „Voor de Jazz Avond werken we Samen met SBS Jazz. De Tweede Vrij Dag staat in het Teken van Zang, van Lied Kunst. Dan kun je Denken aan Franse Chansons, een Zangeres, die Liedjes in het Latijn zingt of Muziek van de Roma.”

De Derde Avond is voor Alles wat de Naam Kunst mag hebben”, gaat Arts verder. „Zo Lang het het Karakter van een Voor Stelling heeft. Het leent zich Ook Goed voor Twee Artiesten op een Avond. Als een Beginnend Artiest een Try Out wil Doen, maar Nog Geen Avond Vullend Programma heeft bij Voor Beeld.”

Vrij Willig

In 2017 startte Podium Café De Brouwerij met het Eerste Seizoen in Grand Café Koekenbier.Alkmaar miste een Klein Kunst Podium”, zegt Arts. „Er was Geen Plek, waar Artiesten op een Laag Drempelige Manier Iets van hun Werk konden Laten Zien. In dat Gat wilden wij Iets Starten. In 2019 sloot Koekenbier haar Deuren en zijn we in De Sociëteit Neer Gestreken.

„We zijn zelf grote kunst- en cultuurliefhebbers.”

We zijn Zelf Grote Kunst- en Cultuur Lief Hebbers.” (foto Jan Jong | jjfoto.nl)

Dit jaar zetten de Vrienden, die elkaar kennen van Cultuur Park De Hout, voor de Zevende Keer een Groot Aan Bod Klein Kunst op de Alkmaarse Agenda. Ze doen dat Alle Drie op Vrij Willige Basis. „We zijn Zelf Grote Kunst en Cultuur Lief Hebbers. Het is Mooi om te Zien, dat we Theaterm Makers, die Hier Zes Jaar Geleden stonden, Nu Niet Meer kunnen Boeken, om dat ze op de Grote Podia Staan.”

18 Jarigen

Het Programma voor de Eerste Helft van het Seizoen is Al Rond. Arts kijkt voor al uit naar 8 september, als Drie Vrouwelijke Makers door Tekst en Theater laten zien Hoe zij naar de Wereld Kijken en Wat de Positie van de Vrouw daar in is. Vogelzang heeft Zin in 17 november, de Avond waarop Rob Scholte over zijn Kunstenaars Bestaan komt vertellen.

Voor de Tweede Helft komt het Drie Tal Graag in Contact met Jonge Programma Makers. „Die hebben een Andere Relatie met de Wereld van Kunstenaars”, zegt Arts.

Van VeenHet is Leuk om te Zien Hoe 18 Jarigen door het Leven Gaan. Dat zijn wij Zelf Ook Ooit Geweest. Misschien Stiekem Nog Steeds Wel een Beetje in het Enthousiasme. waar mee we Dit Doen.”

Samen Werken

Rens Arts, Frank Vogelzang en Wim van Veen staan Al Tijd Open voor Nieuwe Samenwerkingen. „Mensen mogen zich Zeker Melden als ze een Mooi Idee hebben voor de In Vulling van een Avond of als ze een Idee hebben om Iets Toe te Voegen aan de Programmering.” De Organisatie van Podium Café De Brouwerij is te Bereiken via
debrouwerij1707@gmail.com.

De Sociëteit, Buurt Genoot van de Binnen Stad

Luttik Oudorp 78
1811 MZ Alkmaar

* * * * * * * * * * *

072 – 5114715
06 – 44490772

* * * * * * * * * * *

societeit@binnenstadscentrum.nl

* * * * * * * * * * *

Voor Informatie Maan Dag tot met Donder Dag
van 9 – 13 uur en op Af Spraak

https://de-societeit.nl/podiumcafe-de-brouwerij-2/
https://de-societeit.nl/

Helderse Courant, vrijdag 11 augustus 2023 om 12:45

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20230811_44453755

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Senna+Brammer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rens+Arts
https://robscholtemuseum.nl/?s=Frank+Vogelzang
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wim+van+Veen
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Hout
https://robscholtemuseum.nl/?s=Cultuur+Park+De+Hout
https://robscholtemuseum.nl/?s=Grand+Café
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Brouwerij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Podium+Café
https://robscholtemuseum.nl/?s=Podium+Café+De+Brouwerij
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Sociëteit
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ontmoeting+Centrum
https://robscholtemuseum.nl/?s=Spoken+Word
https://robscholtemuseum.nl/?s=SBS+Jazz
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lied+Kunst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lied+in+Latijn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Chanson
https://robscholtemuseum.nl/?s=Franse+Chanson
https://robscholtemuseum.nl/?s=Roma
https://robscholtemuseum.nl/?s=Luttik+Oudorp
https://robscholtemuseum.nl/?s=Alkmaar

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image