Schoorlse bos moet blijven – Wij luiden de noodklok: Teken de petitie!

Omdat Staatsbosbeheer van plan is om 96 hectare of meer dennenbos te kappen.

Dit is gepland op basis van het plan Natura 2000 en suggereert dat het om ‘herstelwerkzaamheden’ gaat. Hierdoor lijkt het alsof er natuurherstel plaatsvindt, terwijl alle aanwezige natuur wordt vernietigd en men het zand dat overblijft vrij spel wil geven. Er is al een deel bos gekapt en vervangen door zandverstuigingsgebied, aansluitend wil Staatsbosbeheer daar nog eens 200 voetbalvelden met zand aan toe voegen.

Argument hiervoor is dat er dan meer biodiversiteit zou ontstaan, omdat er meer water op zou wellen als de dennen weg zijn. Wij hebben ernstige twijfels of de dennen wel dit water uit de duinen halen en of de dennen wel voor extra stikstof uitstoot zorgen. Wij hebben ernstige twijfels of de biodiversiteit door het opwellende water in zandverstuivingen überhaupt levensvatbaar is.

Door het kappen van de dennen zou de stikstof uitstoot dalen en kan er elders meer stikstof emissie plaatsvinden. Het feit dat bomen zuurstof produceren uit koolzuur lijkt ineens nergens meer een rol te spelen. Wij kunnen in de argumenten van Staatsbosbeheer geen geldig excuus ontdekken om zoveel prachtige natuur te vernietigen.

Tevens hebben wij sterk de indruk dat de procedure voor inspraak gemanipuleerd is. Er is geen M.E.R (Milieu Effect Rapportage) gemaakt. Alsof de oude vorm -het huidige bos- niet zou worden aangetast. De presentaties worden onder het mom van “beschermende maatregelen voor de natuur” aan de burgers verkocht.

Ons mooiste duingebied van Nederland

Trekt 2,2 miljoen bezoekers en dat is omdat ons gebied prachtig is zoals het is.
Wij houden van ons bos en denken dat u ook van ons bos houdt.
Help ons dit bos te behouden.

Teken de petitie:
http://schoorlsebosmoetblijven.nl/#comment-form

De laatste dennen​appel?
Als het aan Staatsbosbeheer ligt wel!
Maar wij zijn er ook nog.
Bewoners van Schoorl vragen u om hen mee te helpen om het bos te behouden.

http://schoorlsebosmoetblijven.nl/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image