Schager Courant – Vragen D66 over coffeeshops + LOS Den Helder – Nog geen zicht op verplaatsing coffeeshops + Marja van Spaandonk – D66 stelt weer vragen over H&M Den Helder

Vragen D66 over coffeeshops

Den Helder Fractievoorzitter Henk Mosk van D66 Den Helder wil weten wanneer het college met informatie komt over de uitkomst van het onderzoek naar een verplaatsing van de coffeeshops uit de Koningstraat naar een andere plek in de stad. Volgens Mosk zorgt het uitblijven van een oplossing voor blijvende overlast voor de omwonenden.

Schager Courant, 11 september 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo

Nog geen zicht op verplaatsing coffeeshops

Den Helder – Verplaatsing van de coffeeshops uit de Koningstraat is nog steeds wenselijk, maar het zal nog even duren. Dat blijkt uit de beantwoording van het college van raadsvragen, gesteld door de fractie van D66.

“Er wordt ‘getalmd’ met de verplaatsing en dat blijft overlast geven voor omwonenden”, stellen de sociaal liberalen. “Dat is een risico voor de ontwikkeling van de Koningstraat door Woningstichting.”

In hun antwoord zeggen B en W, dat een spoedige verplaatsing van de coffeeshops wenselijk is voor de straat. “De keuze van een nieuwe locatie vergt evenwel een zorgvuldige afweging. Een coffeeshop op een andere locatie moet immers niet leiden tot een aantasting van de leefbaarheid aldaar. Met Woningstichting Den Helder zijn wij in goed overleg over de verplaatsing van de coffeeshops en de ontwikkeling van de Koningstraat.”

Op de vraag op welke termijn het college resultaat denkt te boeken, zegt het college: “Wij verwachten in januari een voorstel over de ontwikkeling van de Koningstraat te kunnen aanbieden voor besluitvorming. Op dat moment kunnen wij u ook meer informatie geven over de stand van zaken betreffende de verplaatsing.”

Den Helder Actueel, 12 oktober 2018 – 07:45

Reacties:

dekameel
12 oktober 2018 at 13:03
Kijk een naar Canada en Amerika die hebben de juiste beslissing genomen om de Softdrugs uit de criminele sfeer te halen, veel minder overlast. Kroegen mogen ook hun drugs verkopen en dat is wel ok

RB
12 oktober 2018 at 13:23
dat hebben ze ook geprobeerd met de prostitutie met een nihil effect

dekameel
12 oktober 2018 at 17:59
Wat een appel met peren vergelijk

Zeikerd0223
12 oktober 2018 at 18:35
Net als Alcohol zou men het moeten reguleren.
Ik vindt het persoonlijk niet vreemd dat de plaatsing van drie coffeeshops in 1 straat tot verstoring leidt.

e
13 oktober 2018 at 09:37
Wat mensen toch wel niet allemaal aanhalen, om hun heilige peuk te verdedigen. Het gaat daar helemaal niet om . Het gaat hier over de verplaatsing van de drie shops , om het gebied te ontwikkelen. Nergens wordt er gesproken over verbieden of opheffen van enige shop .

Zeikerd0223
13 oktober 2018 at 10:07
Dat denk ik ook wel eens als je de reacties van zekere ingemetselde koppen leest.

skriks
13 oktober 2018 at 11:37
Dit is een voorbeeld van hoe, tenminste op papier … , én natuurlijk na de ophef over het vorige dramatische ´plaatsingsidee´ aan de Zuidstraat … er een andere taal gesproken wordt wanneer het om het zorgvuldig plannen van een nieuwe locatie voor de coffeeshop uit de Koningstraat gaat.
´De druk´ staat er natuurlijk al wel meteen weer heel slim op door het gebruik van het woord ´risico´ in combinatie met de term ´ontwikkeling´, toegegeven dat is eigenlijk toch wel de arglistige en tersluikse aanjager in het artikel (doch kom, die gun je iemand wel na een eerdere grote publieke ambtelijke miskleun) echter, boven alles pronken nu toch ook de terminologieën: ´zorgvuldige afweging´ en ´niet leiden tot aantasting van de leefbaarheid´.
En natuurlijk zijn de geschreven bedoelingen vaak anders dan de intenties maar elke vorm van rancune is mij gelukkig vreemd, rancune maakt je namelijk een onaangenaam mens om naar te luisteren en is daarnaast eigenlijk gewoon mesquin.
@ Andrea melde in haar ´Scholten-reactie´ een ´WC eend´, hier zit tersluiks nog zo´n eend verborgen, namelijk deze: ´aanjager´ én locatie´expert´ zitten in hetzelfde krappe en langzaam toch wat benauwd aanvoelende uniform, als dat maar goed gaat.
Joost mag weten wat die locatiekiezers soms toch bezielt?

Jans
13 oktober 2018 at 16:13
E,wat je meld klopt wat ik er aan toe wil voegen is,visbuurt is tegen komst coffeeshop en terecht maar kom dan ook niet in de
Coffeeshop koningstraat .

e
13 oktober 2018 at 16:20
@ Jans, Ik kom daar niet hoor. Ik woon er wel vlak bij, en beleef elke dag , wat het is , om coffeeshops bij je in de buurt te hebben.

Monique_K
14 oktober 2018 at 09:54
Vandaar de vraag of het niet gelegaliseerd kan worden, en dan verkopen in een gewone winkel, net als een apotheek of slijterij, met normale openingstijden. Ik zei het eerder al eens, waarom niet naar de oude apotheek in de Schooten, en dan om 8 uur dicht, net als de winkels.

e
14 oktober 2018 at 11:42
Vraag het de bewoners van de Schoten, en met name die van de baljuwstraat. Ik ben bang , dat je dezelfde reactie’s krijgt , als die van de bewoners uit de Visbuurt. En dan zit je in die oude apotheek, , met het feit, dat een verkooppunt van deze troep , niet in een straal van 450 meter bij scholen mag. Hoeveel scholen , liggen er wel niet in die buurt ?

Bodelo
18 oktober 2018 at 10:08
Monique_K, ook nu kan de gemeente de coffeeshop een restrictie geven qua openingstijd. Het zou dus mogelijk zijn om in het centrum (tussen de winkels) een coffeeshop te vestigen die zich aan de openingstijden van de winkels houd. Daarmee creëer je ook een stukje sociale controle.
Wat de oude apotheek betreft; ik vrees dat e gelijk heeft; teveel scholen in de omgeving.
Andere mogelijke optie; in het voormalig Falga centrum is ook vel leegstand.

RB
13 oktober 2018 at 17:28
wat anders, maar hoe zit het nu met de verhuizing van bepaalde natte horeca naar Willemsoord?
moest dat ook niet deze maand gerealiseerd worden? ik zie weinig tot geen actie daaromheen?

Judge X
13 oktober 2018 at 18:45
Misschien moest dat gefinancierd worden uit niet betaalde leges, maar ja dat kan nu niet meer …. 😛

Jans
13 oktober 2018 at 20:07
Rb daar zijn ze mee bezig kijk op willemsoord.maar ik krijg wel een vermoede dat odeclonje in verbinding komt met dok 51.raad maar wat er gaat gebeuren.

Andrea
13 oktober 2018 at 20:37
Verplaatsing van de horeca naar Willemsoord heeft ook een luchtje. Aannemersbedrijf Tuin gaat daar voor de gehele horeca bouwen, maar is ook eigenaar van Odeklonje. Je krijgt dus een ongezonde situatie waar Tuin eigenaar is van de panden welke door de horeca worden gehuurd, en via Odeklonje ook nog eens de grootste concurrent is.
En de gemeenteraad doet zoals gewoonlijk weer helemaal niets… Als de “vriendjes” maar kunnen verdienen.

RB
13 oktober 2018 at 21:12
Jans, heb wel gezien dat er iets verbouw activiteiten zijn maar om aan te nemen dat ze met z’n drieën deze maand gaan verhuizen zie ik er niet van komen, ook is er een lening vanuit de gemeente gegeven van 800.000 euro voor de verbouwing en dat zie ik er niet aan af zo ver…… u wel?

Jans
13 oktober 2018 at 20:43
Andrea,naar mijn weten is tuin aannemer gaat het bouwen maar willemsoord is en blijft eigenaar .

Jans
13 oktober 2018 at 21:27
Rb,maart/april 2019 springt de champagne, ik zie niet waar het geld naar toe gaat waarschijnlijk een loopbrug naar dok 51exclusief diner plus disco.

e
14 oktober 2018 at 18:11
Het valt mij op , dat D66 de partij van de stenenstapelaars, nu opeens komt met overlast voor de omwonenden, die de aanwezigheid van de coffeeshops met zich mee brengen. De omwonenden , Klagen al vele jaren , in wijkplatvorms , en gemeente politie e.d. , over de overlast die de bezoekers /klanten van de coffeeshops veroorzaken , en toen deed D66 geen ene moer !! En nu , nu de opwaardering van de Koningstraat , door de vertraging van de verplaatsing van de coffeeshops stagneert, komen ze opeens , met de al jaren durende overlast. Zeker naar jullie stenenstapelende oud wethouder geluisterd ? D66 geeft geen ene moer om de bewoners. Het enige waar zij zich druk over maken , is de stads vernieuwing.

https://denhelderactueel.nl/2018/10/nog-geen-zicht-op-verplaatsing-coffeeshops/

D66 stelt weer vragen over H&M Den Helder

Vertrekt H&M nou wel of niet uit Den Helder? Eind van het jaar zou daar meer duidelijkheid over komen en het is al oktober. Is er al iets bekend?

Wethouder Michiel Wouters laat weten, dat er niets concreets te melden valt over het vertrek van H&M uit de Kroonpassage of verhuizing naar een andere locatie in Den Helder. De gemeente, ontwikkelaar Zeestad en Helder Vastgoed maken zich sterk om de kledingzaak voor Den Helder te behouden.

Geen antwoord

Henk Mosk, voorzitter van de Helderse gemeenteraadsfractie van D66, die hier in juni vragen over stelde aan het college van B & W, heeft ook nog niets gehoord. “De partijen zijn nog volop in overleg begrijp ik. Wij hebben ook nog geen antwoorden gekregen. We gaan weer vragen stellen tijdens de algemene beschouwingen.”

Die algemene beschouwingen zijn 31 oktober. Is dat niet erg kort dag? “Ja, nu je het zegt. Ik ga meteen schriftelijk aanvullende vragen stellen over deze toch wel actuele zaak.”

Mosk wil onder meer weten wat het contact met de eigenaar van het pand van V&D heeft opgeleverd. “Dit is immers van belang voor een eventuele herlocatie van H&M.”

Bij H&M was gisteren niemand bereikbaar voor commentaar.

Noordhollands Dagblad, 16 oktober 2018, 18.28

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/d66-stelt-weer-vragen-over-hm-den-helder

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Henk+Mosk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koningstraat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zuidstraat