Schagen FM – Meerderheid Pettemers voor huisjes op strand

Petten – Wethouder Jelle Beemsterboer van de gemeente Schagen kwam dinsdagavond naar Petten om te horen of het draagvlak voor de ontwikkelingen in het dorp nog steeds groot is.

Buiten stond een aantal borden met teksten waarover Beemsterboer zei, dat ze niet door de gemeente waren geplaatst.

Het Cultureel Centrum waar de bijeenkomst werd gehouden zat bomvol met inwoners waaronder ook jongeren. Ondanks dat er wel verdeeldheid is, is de meerderheid voor de plannen om 80 strandhuisjes te plaatsen en twee extra paviljoens.

De meeste bewoners zien de strandhuisjes en paviljoens als een goede impuls voor het dorp. Voor wethouder Beemsterboer een goede steun in de rug, die benadrukte dat de mening van de inwoners heel belangrijk is, want die wonen er.

Helaas kan het er voorlopig niet van komen, omdat Het Zijper Landschap (HZL) bezwaar heeft ingediend tegen de plannen bij de Raad van State. Het zou om de uitstoot van stikstof van auto’s van de toeristen gaan in de natuurgebieden.

Omdat de Raad van State er niet uitkwam, heeft de raad advies gevraagd aan het Europese Hof, waardoor de zaak nog meer vertraagd wordt. Cor Koning voorzitter van HZL, die niet in Petten woont, was wel aanwezig. Vooral de uitspraak in dagblad NRC ‘Petten is niets en wordt ook nooit iets’ is behoorlijk in het verkeerde keelgat bij de bewoners geschoten.

Voorzitter van de Dorpsraad Petten Joke Kruit, die achter de schermen zich heel erg hard maakt voor Petten, benadrukte in haar toespraak hoe belangrijk deze ontwikkeling voor het dorp is.

Schagen FM, 21-06-2017 | 10:13:00, Laatst gewijzigd: 21-06-2017 | 10:16:25

Reacties:

Milco van Westen 21-06-2017 20:32:46
Hoezo was dat te verwachten? In eedere bijeenkomsten zag het groen van de natuuropleggers. Eindelijk een keer het geluid van de anders zwijgende meerderheid. De meerderheid wacht ook in dit geval lijdzaam af hoe een dorp naar de ratsmodee wordt geholpen door een club als HZL, het zijn altijd de milieuactivisten die vooraan staan, omdta ze blijkbaar erg veel tijd hebben. Het was een prima bijeenkomst waarin zowel de jeugd als de ouderen van Petten duidelijk hebben laten blijken hoe zij er over denken: strandreceatie en wel zo snel mogelijk. En meneer Koning met zijn club zo snel mogelijk weg uit Petten.

Piet van Noort 21-06-2017 14:09:37
Dat ook deze bijeenkomst, net als de voorbesprekingen over de kustplannen, voor het merendeel door de voorstanders werd bezocht was te verwachten. De zwijgende meerderheid roert zich liever niet in deze belangenverstrengeling. Mooi was dat de voorzitter van de dorpsraad wel drie keer de Zandmotor in haar aanbevelingen noemde. Petten wordt ook wel de tweede Zandmotor genoemd. Een Zandmotor is juist het grote struikelblok als er over natuur wordt gesproken. Het steeds weer opnieuw opspuiten van zand stopt de natuurontwikkeling en er is geen instantie die kan garanderen dat er altijd voldoende zand ligt om de recreatiedruk te verwerken. Naast de uitstoot van Stikstof is Koolstofdioxide een bedreiging die de leefbaarheid voor de toekomst aantast. Niet voor niets gaat Rijkswaterstaat, na 25 jaar zand suppleren, onderzoeken wat dit voor schade oplevert aan natuur en milieu. Huisjes op het strand is veel meer dan een leuk verhaaltje in de krant.

http://www.schagenfm.nl/nw-28464-7-3661742/nieuws/meerderheid_pettemers_voor_huisjes_op_strand.html

2 Comments

  1. Loes Vermeer-lagerveld 24 juli 2017 op 08:49

    De heer Koning heeft zijn schaapjes op het droge, woont nota bene niet in Petten en wil wel de dienst uitmaken over o.a. de leefbaarheid in het Dorp? Het moet toch niet erger worden. Het zal hem een zorg zijn of er enige werkgelegenheid is voor de jongeren in het dorp en daardoor de voorzieningen zoals een school en winkels blijven bestaan. Het zijn altijd personen die vanuit hun eigen welgestelde positie reageren en de realiteit vandere alledag zoals werkgelegenheid en leefbaarheid uit het oog verliezen. En dan heb ik het nog niet eens over de waardedalingen van de huizen wanneer een dorp doodbloedt. Welja heer Koning, het zal
    u een zorg zijn, u buitenstaander!!!!!

  2. Loes Vermeer-Lagerveld. 24 juli 2017 op 15:40

    Graag wil ik nog benadrukken dat de meeste huisjes slechts in het seizoen (dus nauwelijks een half jaar) op het strand staan. De rest van het jaar is van huisjes en de daarmee gaande drukte geen sprake. Hoe kan men daar op tegen zijn wanneer een en ander inhoudt dat het dorp leefbaar blijft en toekomst biedt voor de volgende generatie. Wil de heer Koning het strand alleen voor zichzelf en zijn (medestanders) vriendjes houden? Eigenlijk zeer egoïstisch geredeneerd en klein gedacht. De natuur en de daarmee gepaard gaande rust heeft alle kansen in het overige deel van het jaar.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.