SBS Hart van Nederland – Vandalen bekladden groot wit paard in Egmond + NHD – Beeld Paardenparade beklad in Egmond aan Zee

Het enorme kunstwerk dat eind juni is geplaatst op de hoek van de Egmonderstraatweg met de Sportlaan in Egmond aan Zee is afgelopen nacht beklad. Van het witte paard is een zebra gemaakt en de blauwe chihuahua op zijn rug, is vervangen door een oranje uiltje met vlaggetjes.

Het kunstwerk is onderdeel van de zogeheten paardenparade. Een kunstroute die de gemeenten Alkmaar, Bergen, Heiloo, Schermer en Graft-De Rijp met elkaar verbindt.

De kunstenares Hellen van Meene reageert geschokt: “Je kan ook niets buiten neerzetten of het wordt vernield. Zo jammer.” Inwoners van Egmond hadden wel al enige vrees dat dit zou gebeuren; “Een groot, opvallend wit paard bij de ingang van ons dorp, is vragen om moeilijkheden!”

Hart van Nederland, woensdag 7 juli 2016, 09:30 Update: 21:37

Comments:

Leo Vogels · Beek, Noord-Brabant, Netherlands
Nou vernield ik vind het wel wat hebben mooie kleuren als zij da nou had gedaan was dit niet nodig

Hennie Salomons
Ziet er goed uit…..veel gezelliger!

http://www.hartvannederland.nl/algemeen/2016/vandalen-bekladden-groot-wit-paard-egmond/

Beeld Paardenparade beklad in Egmond aan Zee

EGMOND AAN ZEE – Een beeld dat onderdeel uitmaakt van de Paardenparade is in Egmond aan Zee door vandalen beklad. Het witte paard is ’opgefleurd’ met gekleurde lijnen en daarnaast zijn er een nep-uil en Nederlandse vlaggetjes op gezet.

Het beeld, gemaakt door Hellen van Meene, staat aan de Egmonderstraatweg. Het is een cadeau van TAQA Energy B.V. en hoort bij de Paardenparade, een beeldenroute door de regio.

Op Facebook is een discussie ontstaan tussen bewoners van Egmond aan Zee die de bekladding wel of geen verrijking van het beeld vinden.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/alkmaar/article28259624.ece/Beeld-Paardenparade-beklad-in-Egmond-aan-Zee