Sarah-Mie Luyckx – Van soapster tot superster?

Wat de Nederlandse filmdiva’s Monique van de Ven en Renée Soutendijk nimmer lukte, lijkt ook niet weggelegd voor ex soapie Micky Hoogendijk (‘Goede Tijden, Slechte Tijden‘). Een kleine twee jaar geleden vertrok Micky – vooral bekend als de ex van kunstenaar Rob Scholte – naar de Verenigde Staten om het te maken, maar de laatste tijd wordt ze weer opvallend vaak in het Nederlandse gesignaleerd.

Tijdens de première van de jammerlijk geflopte martial arts film ‘Fighting Fish‘ bijvoorbeeld, alwaar ze aan Privé bekende haar vrienden en oude moeder te zeer te missen om fulltime te blijven voort ploeteren in Los Angeles. Dat het de actrice eigenlijk niet bijster voor de wind gaat, viel al eerder op te maken uit Panorama, die berichtte, dat Micky finaal door haar financiële reserves heen zit. Niet echt een verrassing gezien het feit ,dat de ambitieuze Amsterdamse zich aanmeldde voor de tweede serie van ‘Bobo’s in the Bush‘, waarin BN’ers van B garnituur tezamen een potje survivalen in de Maleisische jungle (vanaf 8 maart op Yorin).

Een ware wanhoopsdaad. Micky mag het onder anderen opnemen tegen tattoo koning Henk Schiffmacher, de publiciteitsgeile plastisch chirurg Robert Schoemacher en hardcore DJ Mental Theo. Daarbij weten we van de eerdere editie, dat er niet alleen in sociaal, maar ook in fysiek opzicht behoorlijk moet worden afgezien. Presentatrice Mari-Carmen Oudendijk en actrice Peggy-Jane de Schepper belandden vorig jaar dientengevolge in het ziekenhuis. Volkszangeres Bonnie St. Claire, die in januari met Micky en de anderen naar Maleisië afreisde, kwam pas op het oververhitte vliegveld tot het inzicht, dat het geen weekje bakken zou worden, en keerde per direct terug.

Soapster Ferry Somogyi (ook ex GTST), die net als Micky Hoogendijk zijn hoop op Hollywood had gevestigd, is de laatste tijd ook weer opvallend vaak nabij het Gooise Matras gespot. Niettemin stelt zijn management, dat het nog altijd prima met hem gaat in The States. Zelfs een schamele bijrol zat er tot op heden weliswaar niet in, maar de acteur is ontzettend druk bezig in het land van de onbegrensde mogelijkheden, liet zijn manager weten. Met geldverslindende workshops en acteerlessen. Dikke kans dus, dat Somogyi binnenkort ook hier flink moet gaan bijklussen.

De overambitieuze stal van ex Goede Tijden, Slechte Tijden acteurs lijkt onuitputtelijk. Maar ook enkele kansrijkeren dienen zich aan om de oversteek te wagen. Zo heeft Johnny de Mol junior wilde plannen, die hij denkt te kunnen verwezenlijken door middel van zijn beroemde familieleden. Stiefvader Sören Lerby prees Johnny aan bij zijn landgenoot, de wereldberoemde Deense regisseur Lars von Trier. En zijn echte vader, mediatycoon John de Mol, hielp zoonlief aan acteerlessen op de prestigieuze Larry Moss Acting School in Beverly Hills plus een invloedrijke agent.

Antonie Kamerling staat eveneens in de startblokken. De acteur die na zijn GTST jaren een redelijke staat van dienst opbouwde (‘De kleine blonde dood‘, ‘All Stars‘), hoopt door te breken met een kleine rol in ‘Exorcist 4: The Beginning‘, waarin hij een wrede SS’er speelt. Helaas liep het tot dusver niet erg gesmeerd met de Amerikaanse productie. De regisseur en producer (‘meer kots en draaiende hoofden‘) lagen voortdurend met elkaar in de clinch over de artistieke invulling van de rolprent. Daardoor mocht de cast, Kamerling incluis, vorige maand in Rome de helft van de scènes overdoen.

Gaat na de telkenmale uitgestelde première van ‘Exorcist‘ Antonie’s Amerikaanse droom in vervulling? Wie regisseur Paul Verhoeven beluistert geeft de Nederlandse (ex)soapies bar weinig kans. Wie op goed geluk naar Hollywood gaat, komt in een loterij terecht, stelt Verhoeven, die na twintig jaar VS weer op vaderlandse bodem filmt, omdat hij ‘doodmoe‘ is van het actie en sciencefiction genre. Papa Pauls devies: Wacht tot je hier zodanig opvalt dat de Amerikanen je als het ware komen halen; net zoals dat bij hem en Rutger Hauer gebeurde.

Verhoeven sprak de woorden begin januari tijdens de première van ‘Bigger than James Dean‘, een documentaire van Frank Krom over de Nederlander Christiaan Röllich, die het vijf jaar tevergeefs in Hollywood probeerde. Voortaan verplichte kost voor soapsterren.

Trouw, 19/02/04, 00:00

http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1753910/2004/02/19/Van-soapster-tot-superster.dhtml

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image