Sanne van Rhee – Beeldende kunst & visie

Transcript of Beeldende kunst & visie
Beeldende kunst & visie
Verschil tussen van Gogh en Mondriaan.
Het belangrijkste verschil tussen Vincent van Gogh en Piet Mondriaan is het gebruik van verschillende kunst stromingen. Van Gogh heeft figuratieve kunst en Mondriaan heeft abstracte kunst
Verschil in stijl tussen Rob Scholte en Piet Mondriaan
Piet Mondriaan wil in de geometrische vormen die hij schildert, een balans hebben. Rob Scholte maakt zijn werken in 3D en zonder geometrische vormen.
Verklaring van verschil tussen Rob Scholte en
Piet mondreaan.
Piet Mondriaan stierf in 1944. Rob Scholte werd geboren in 1958. Piet Mondriaan leefde in een heel ander tijdperk dan Rob Scholte. Daardoor dachten ze op een andere manier ten opzichte van elkaar en gebruikten ze verschillende technieken.
Overeenkomst van
Vincent van Gogh en
Bas Jan Ader
De belangrijkste overeenkomsten tussen de werken van Vincent van Gogh en Bas Jan Ader zijn dat als ze mensen schilderen of fotograferen de mensen vaak boos, verdrietig of teleurgesteld kijken.
Beeldende kunstenaars
Bas Jan Ader
Rob Scholte
Rob Scholte is een beeldenmaker. Hij maakt de beelden van de inspiratie die hij uit de archieven van de massamedia haalt. Zijn werk ook gebaseerd op tegenstrijdigheden en tegenstellingen die in hun context ‘overwonnen’ worden. Zijn werkwijze is illustratief voor het postmodernisme.
Vincent van Gogh
Piet Mondriaan
Piet Mondriaan krijgt de belangstelling in geometrische grondvormen. Die vormen zijn de basis van alles. De eerste abstracties komen voor in zijn werken. Ook krijgt hij interesses voor het symbolisme. Het kleurgebruik contrasteert hij opvallend. Mondriaan gebruikt daarna afzonderlijke kleuren met geometrische vormen. In die vormen moet er een balans zijn tussen de vakken.
Zijn werk bestaat uit performances, hierbij spelen fotografie en film een belangrijke rol. In al zijn films is er spanning aanwezig. Ook maakte hij kunst die werd geïnspireerd door zwaartekracht en andere fysische verschijnselen.
Vincent van Gogh was een Nederlands kunstschilder. Hij is begonnen met schilderen omdat hij schilderen leuk vond en er geld mee wilde verdienen. Hij vond het vooral belangrijk dat zijn schilderije licht en kleurrijk waren. In de loop der jaren is hij andere soort materialen gaan gebruiken.
Belangrijke kunstwerken
Bas Jan Ader
Het heeft te maken met zwaartekracht.
Heeft te maken met fotografie.
Dit is een van zijn uitgangspunten.
Rob Scholte
Het heeft te maken met tegenstellingen.
Het heeft te maken met
tegenstrijdigheden en tegenstellingen.
Vincent van Gogh
Het is impressionistisch.
Het is ook
impressionistisch
Piet Mondriaan
Het zijn abstracte vormen
Het gebruik van
opvallende felle kleuren
Overeenkomst van van Gogh en Mondriaan
Ze maken allebei gebruik van kleine streepjes om hun kunstwerk te maken. Ook maken ze beide gebruik van veel felle kleuren.
Wandschildering in japanse Huis ten Bosch door Rob Scholte.
De Japanners zochten, met hulp van dr. Simon Levie, een Nederlandse kunstenaar die een nieuwe schildering kon maken, want De koningin stond een kopie van de schilderingen uit haar paleis niet toe. Levie koos Scholte, uit omdat hij, net als oude meesters, met assistenten werkt. In de “Oranje Zaal” is het project “Apres Nous le Deluge” geopend in 1995. Dit is een een 1200 meter lange muurschildering, ontworpen door Rob Scholte en zijn twaalf assistenten.

Prezi, 11 march 2014

https://prezi.com/kv677663ydra/beeldende-kunst-visie/