Sander ’t Sas – Edwin de Roy van Zuydewijn: ‘Nieuwe rechtszaak tegen Margarita is laatste hoofdstuk’

Voor mij is dit, hoe dan ook, het laatste hoofdstuk.” Dat zegt Edwin de Roy van Zuydewijn over de alimentatiezaak tegen zijn ex vrouw, prinses Margarita. Vandaag dient die achter gesloten deuren voor de rechtbank van Den Haag.

De rechtszaak zou het einde kunnen betekenen van het langlopende conflict tussen De Roy van Zuydewijn en de koninklijke familie. Tijdens de zaak komt aan de orde. of de hoogste financiële baas van het Koninklijk Huis, de thesaurier, tegen de rechter heeft gelogen over het inkomen en vermogen van de prinses. Daarmee is de familiezaak ook een politieke zaak geworden.

1200 euro per maand voor de prinses: ‘Bespottelijk’

De Roy van Zuydewijn eist al jaren partneralimentatie van zijn ex vrouw. Het Gerechtshof oordeelde in 2007, dat hij behoefte heeft aan een bijdrage in zijn levensonderhoud, maar ‘dat de vrouw daar geen draagkracht voor heeft‘. Prinses Margarita zou volledig aan de grond zitten en moeten rondkomen van slechts 1200 euro per maand. “Bespottelijk“, noemt De Roy van Zuydewijn dat nu.

Edwin de Roy van Zuydewijn doet zijn verhaal over de rechtszaak tegen prinses Margarita:

Edwin de Roy van Zuydewijn doet zijn verhaal over de rechtszaak tegen prinses Margarita: “Bespottelijk dat ze geen geld zou hebben.”

Het Gerechtshof baseerde zich onder meer op uitlatingen van de toenmalige thesaurier van Hare Majesteit de Koningin, die verantwoordelijk is voor de financiën van het Koninklijk Huis. Nu, 12 jaar later, zegt De Roy van Zuydewijn sterke aanwijzingen te hebben, dat prinses Margarita en de thesaurier de rechter toen onjuist en onvolledig hebben geïnformeerd over haar inkomsten en vermogen.

Over de zaak

Edwin de Roy van Zuydewijn trouwde in 2001 met Prinses Margarita. In 2003 zocht prinses Margarita de media op. Zij beweerde, dat haar man door de koninklijke familie is tegengewerkt. Volgens de Roy van Zuydewijn gebeurt dat nog steeds, ook na de scheiding van het stel, waardoor goede banen aan zijn neus voorbijgaan. Hij is daardoor niet in staat geweest een substantieel inkomen te generen en leeft hierdoor, naar eigen zeggen, al jaren van giften. “Ik zit in een soort zakgeldsituatie“, zei hij eerder in EenVandaag. Om die reden loopt nu de zaak om partneralimentatie.

AVROTROS, 1V EenVandaag, 29-08-2019 07:00

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/edwin-de-roy-van-zuydewijn-nieuwe-rechtszaak-tegen-margarita-is-laatste-hoofdstuk/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Edwin+de+Roy+van+Zuydewijn