Rudy Bouma & Coen Nij Bijvank – Dreigen met Tribunalen en Moord: Drie Complotdenkers voor de Rechter

Ze dreigen met Tribunalen voor Ministers, maar staan vandaag zelf voor de Rechter: drie Mannen, die Complot Verhalen verspreiden over Kindermisbruik. Het Openbaar Ministerie verdenkt ze van Opruiing tot moord en Bedreiging aan het Adres van RIVM Directeur Jaap van Dissel, Demissionair Premier Mark Rutte en Demissionair Minister Hugo de Jonge.

Hun Samenzweringstheorieën inspireren ook anderen tot het Plegen van Strafbare Feiten, zelfs een Aanslag. Wie zijn de Verdachten en hoe belandden ze voor de Rechter?

Satanische Kindermoord

Het gaat om Joost K, Wouter R en Hans de M. Centraal in al hun Theorieën staat de Zuid Hollandse Plaats Bodegraven en het Verhaal van Joost K. Hij beweert sinds 2020 Hervonden Herinneringen te hebben aan Satanisch Rituele Kindermoorden in Bodegraven in de Jaren 80. Kinderen zouden zijn Misbruikt en Vermoord door Satanisten, Mensen, die de Duivel Vereren. Onder hen Prominente Nederlanders.

Voor de Duidelijkheid: voor die Verhalen is Geen Enkel Bewijs.


Joost K (foto Nieuwsuur)

K, die woont in Spanje, maar is Uitgeleverd aan Nederland, beschuldigt onder anderen Jaap van Dissel van Betrokkenheid bij het Misbruik. Hij zegt bijvoorbeeld in een Online Video Stream “Wie geeft hem zijn welverdiende Nekschot, die is een Held.” Van Dissel moet daarop worden Beveiligd.

Volgens zijn Advocaat, Peter Plasman, beseft K dat hij Te Ver is Gegaan. “Hij heeft een aantal Uitspraken gedaan, die Niet Prettig zijn. Hij zegt: dat had ik niet moeten doen, ik begrijp, dat dat Strafbaar is en ik accepteer de Consequenties daarvan.”

Wel staat K nog achter zijn Beschuldigingen, zegt Plasman. “Hij zegt: ik heb een bepaalde Interne Drive gehad om dit aan de kaak te stellen, dit moet onderzocht worden.”

Hugo de Jonge mag Niet Vrij Rondlopen.”
Hans de M in ‘Wees De Weerstand’

De tweede Verdachte, Hans de M, maakt in 2020 een Documentaire over de Verhalen van K. Hij is overtuigd christen. Hij verkondigt, dat Mondkapjes en Vaccins “uit de Hel” komen.

Samen met de andere Verdachten èn met Micha K, die eerder al is Veroordeeld en Vast Zit in een Cel in Noord Ierland, begint hij met Online Uitzendingen onder de naam Wees De Weerstand. Naast de Bodegraven Theorie spreken de Mannen daarin vaak over het Corona Beleid. De M noemt Kindervaccinatie “Legaliseren van Kindermoord“.

In een van de Uitzendingen zegt hij onder meer over Demissionair Minister Hugo de Jonge: “Deze Gast mag helemaal Niet Vrij Rondlopen. De eerste keer, dat je hem ziet in Den Haag of waar dan ook, Pak Hem.”


Hans de M (foto Nieuwsuur)

In hun Uitzendingen verwijzen de Verdachten vaak naar Samenzweringstheorie QAnon. Ook die Theorie komt er op neer, dat een Netwerk van Prominenten zich schuldig maakt aan Kindermisbruik. Aanhangers geloven, dat de Amerikaanse oud President Donald Trump in het Geheim strijdt tegen die Mondiale Elite, de Deep State, die uit zou zijn op een Wereldregering.

Op een bepaald moment verlaat De M de Groep. De overige drie gaan verder onder de naam Red Pill Journal.

Dit voorjaar mobiliseren zij via Sociale Media groepen Aanhangers om naar de Begraafplaats van Bodegraven te komen. De Communicatie gaat vooral via een paar grote Kanalen op Chat App Telegram.

Op de Begraafplaats leggen de Complot Aanhangers Bloemen en Briefjes op Graven van Mensen, die jong zijn gestorven. Ze claimen, dat het gaat om de Slachtoffers van het Satanische Pedo Netwerk:

Hoe Complottheorieën Zichtbaarder Worden in Nederland

De Gemeente Bodegraven Reeuwijk stelt vervolgens een Noodbevel in om de Aanhangers te weren van de Begraafplaats. De Gemeente wint bovendien een Kort Geding tegen het Complot Trio. De Mannen moeten alle Smaad en Laster verwijderen van Sociale Media.

In juni wordt Wouter R, de derde Verdachte, opgepakt op een Schuiladres in Siddeburen, Groningen. De Rechter veroordeelt hem tot een Half Jaar Cel voor Bedreiging van de Advocaat van de Gemeente Bodegraven Reeuwijk en Opruiing tegen Jaap van Dissel.


Wouter R (foto Nieuwsuur)

R is, net als Hans de M, overtuigd christen. Hij liet zich vorig jaar nog dopen door De M in de zee bij Katwijk.

De Complotdenkers inspireren ook hun Aanhangers tot Geweldsdaden. Deze zomer pakt de Politie de 22 jarige Yavuz O op, die Plannen zou hebben Premier Rutte te vermoorden. O was actief in een Telegram groep met de naam Bataafse Republiek, gerund door twee van de drie Verdachten.

In augustus wordt een Brandbom bij een Groningse Journalist naar binnen gegooid. Hij had kritisch geschreven over Steunbetuigingen aan de net opgepakte Wouter R en Bedreigingen aan Van Dissel. Ook de twee Verdachten van deze Aanslag zijn Aanhangers van de Red Pill Journal groep.

Zes andere Aanhangers van de Groep kregen eerder al Celstraffen van enkele weken tot maanden voor Bedreiging, Smaad, Laster en Opruiing.

Duizenden Volgers

Dit najaar blokkeert Justitie de Telegram Kanalen van de Complot Mannen, zonder Medewerking van Telegram zelf. Een unieke Stap, volgens het Openbaar Ministerie. De twee Kanalen hadden zo’n 13.000 Volgers.

Nu staan de mannen dus voor de Rechter. Vandaag is de Pro Forma Zitting. Advocaat Plasman erkent, dat zijn Cliënt, Joost K, “doordraaft in de Methodes, die hij gebruikt“. De Advocaat van de andere Verdachten is al maanden Onbereikbaar voor Commentaar.

De Zaak gaat over meer dan de drie Mannen alleen, zegt Hoofdofficier Michiel Zwinkels. “De Impact is heel groot. We zien, dat de Samenleving verder polariseert. Deze Zaak is daar Exemplarisch voor. Als je het niet eens bent met het Regeringsbeleid moet je dat kunnen zeggen. Maar het mag niet het Debat kapot maken door iedereen, die anders denkt, in het Beklaagdenbankje te stoppen en andere Mensen op te roepen Geweld te Plegen.”

NOS, 3 december 2021, 00:05

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2407978-dreigen-met-tribunalen-en-moord-drie-complotdenkers-voor-de-rechter

https://twitter.com/HansJen17625634/status/1467441782933934081

https://twitter.com/VriendKijktMee/status/1468322490342682624

https://twitter.com/VriendKijktMee/status/1468323987268812817

https://twitter.com/VriendKijktMee/status/1468325724151033864

https://robscholtemuseum.nl/?s=NOS
https://robscholtemuseum.nl/?s=NOS+Nieuwsuur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nederlandse+Omroep+Stichting
https://robscholtemuseum.nl/?s=+Rudy+Bouma
https://robscholtemuseum.nl/?s=Coen+Nij+Bijvank
https://robscholtemuseum.nl/?s=QAnon
https://robscholtemuseum.nl/?s=Micha+Kat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+Knevel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wouter+Raatgever
https://robscholtemuseum.nl/?s=Red+Pill+Journal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bataafse+Republiek
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hans+Meijer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wees+de+Weerstand
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bodegraven
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pedo+Netwerk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Satanisch+Rituele+Kindermoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Satanisch+Ritueel+Kindermisbruik
https://robscholtemuseum.nl/?s=Corona+Beleid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jaap+van+Dissel
https://robscholtemuseum.nl/?s=RIVM
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rijks+Instituut+van+Volksgezondheid+en+Milieu
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hugo+de+Jonge
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ministerie+van+Volksgezondheid+Welzijn+en+Sport
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mark+Rutte
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ministerie+van+Algemene+Zaken

https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-0/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-1/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-2/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-3/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-4/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-5/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-6/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-7/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image