RTVNH – Meidenmarkt nog rustig: “Vroeger sleepte je je hele huisraad mee omhoog”

Schoorl – De traditionele Meidenmarkt op het Klimduin in Schoorl is vooralsnog erg rustig. Volgens de enkele bezoekers die er zijn komt dat door de vele regeltjes tegenwoordig.

Nadat de Meidenmarkt vorig jaar uit de hand liep, scherpte de gemeente dit jaar de regels aan. Zo mag er geen glas of vaatjes bier de duin op worden genomen en is het stoken van open vuur niet toegestaan.

‘Dit is geen Meidenmarkt’
“Ik heb het het hier barstensvol gezien. Bier en bankstellen. Dat soort dingen”, herinnert een oudere heer zich. “Dit is echt geen meidenmarkt meer.”

Ook volgens twee vrienden die na twaalf jaar weer terug zijn op het Klimduin is het niet meer als vroeger. “Dat was geweldig. De hele huisraad mee de berg op en een krat bier. Dat was echt mooi. Nu mag je geen dingen meer in de brand steken.”

‘Niet waar’
Burgemeester van de gemeente Bergen, Hetty Hafkamp, bestrijdt dat het kleine aantal feestvierders te maken heeft met de regels. “Vorig jaar zijn er hulpverleners bekogeld met flesjes. Dit jaar is glas daarom niet toegestaan. Maar je mag het gewoon overschenken in plastic en het Klimduin op. Er mag evengoed gedronken worden!”

RTVNH, maandag 16 mei 2016 | 17:10

http://www.rtvnh.nl/nieuws/185201/meidenmarkt-nog-rustig-vroeger-sleepte-je-je-hele-huisraad-mee-omhoog

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image