RTVNH – Den Helder zucht onder leegstand winkels: “Ik vind er niks meer aan hier”

DEN HELDER “Ze proberen het wel, maar het wil niet erg lukken.” Een willekeurige inwoner van Den Helder zet even het imago van de binnenstad neer: weinig sfeer en teveel leegstand. De Stadspartij wil snel actie: winkels inleveren voor woonruimte en ondernemers moeten dichter naar het stadshart.

In de Helderse Keizerstraat staan al zeker vijf winkelpanden leeg en in de Spoorstraat is het niet veel beter. Vooral de grote winkelketens zijn verdwenen en daarmee is de leegstand tot ver boven de 30 procent gestegen. “Dit is niet goed voor de stad; niet voor de inwoners en niet voor de ondernemers,” zegt Nico van Delft van de Stadspartij. De partij houdt 17 mei een bijeenkomst om over de toekomst van de binnenstad te praten.

“Het grote probleem is dat het centrum is ingericht op 100.000 inwoners”, vertelt Van Delft, “en dat betekent dat er te veel winkeloppervlakte is in de stad”. Daar komt bij dat winkelcentra in de buitenwijken groter zijn geworden dan verwacht. “Dan komt er dus niemand meer naar de binnenstad.”

Trots
Met de gemeente Den Helder en de Woningstichting, wil de Stadspartij proberen de winkelstraten rond het stadshart ‘op te rollen’. Zodra een winkel in de aanloopstraten sluit, is het bedoeling dat het pand als woning verder gaat. “Anders doe je niets aan het terugdringen van het winkeloppervlak. De bedoeling is dat we meer kwaliteit terugbrengen in de binnenstad. Over vijf jaar moet het een bruisende binnenstad zijn waar Den Helder trots op is.”

RTVNH, vrijdag 06 mei 2016 | 18:15

http://www.rtvnh.nl/nieuws/184619/%20Den%20Helder%20zucht%20onder%20leegstand%20winkels:%20%22Ik%20vind%20er%20niks%20meer%20aan%20hier%22

1 Comment

  1. Een museum van kaliber is een mooie start om de stad weer op de kaart te zetten.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.