RTV Oost – Zwolle krijgt Herman Brood museum in Celecomplex + RTV Focus – VIDEO: Herman Brood Experience Zwolle begin april open

Zwolle krijgt Herman Brood museum in Celecomplex

Zwolle krijgt een nieuwe publiekstrekker. In het Celecomplex op de hoek van de Blijmarkt en de Papenstraat komt een permanente expositie over de geboren Zwollenaar Herman Brood.

Vriend van Herman Brood en kunsthandelaar Ivo de Lange heeft het initiatief genomen voor het Broodmuseum.

Ingang weer aan de Blijmarkt

Het is de bedoeling dat de ingang van het pand waar vroeger de Muzerie in zat, weer prominent aan de Blijmarkt komt. Inmiddels heeft het Zwolse college ingestemd met het verbouwingsplan.

De Lange wil op de begane grond een permanente Herman Brood expositie en een winkel inrichten. In de rest van het gebouw moeten workshops gegeven kunnen worden en exposities voor beginnende kunstenaars mogelijk worden gemaakt.

RTV Oost, donderdag 29 september 2016 | 09:46 Laatst bijgewerkt: 29-9-2016 | 16:18

http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=253321

VIDEO: Herman Brood Experience Zwolle begin april open

Zwolle – Eind maart, begin april moet het open gaan. De Herman Brood Experience aan de Blijmarkt in Zwolle. Initiatiefnemer Ivo de Lange, bekend van IQ Kunstuitleen en vriend van Herman, is al sinds de kerstdagen bezig met de verbouwing en de inrichting.

Het pand ligt met de voorzijde aan de Blijmarkt te Zwolle, naast Café Public, Schuttelaar Wijnen en Odeon Theaters en recht tegenover Museum De Fundatie; een prachtige locatie in het museumhart van Zwolle, een waardige plek om Herman Brood blijvend te kunnen waarderen.

Eerst vindt er nog een verbouwing aan de voorzijde van het pand plaats; de oude ingang aan de Blijmarkt zal in ere worden hersteld. Hier zal in januari 2017 mee worden begonnen. De gehele maand februari is gepland voor het inrichten van de Experience en winkel.

Herman Brood Experience website
http://www.hermanbroodexperience.nl/

RTV Focus, 30/01/2017

http://www.focusnl.nl/video-herman-brood-experience-zwolle-begin-april-open/

1 Comment

  1. loes vermeer-lagerveld maart 8, 2017 op 10:37 am

    Wat fantastisch dat de gemeente Zwolle hier positief tegenover staat, dan komt er iets tot stand. Kom zeker kijken en dan ook weer naar de Fundatie, zo werkt dat. De gemeente Den Helder zou daar een voorbeeld aan moeten nemen zodat het Rob Scholtemuseum haar plannen kan vervolmaken. Het prachtige begin is er al jaren, nu nog in zijn geheel afmaken, dan heeft de gemeente Den Helder er een prachtige publiekstrekker bij.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image