RTV Oost | OverUIT de Kunst | Inga Tjapkes – Rob Scholte

Rob Scholte met Inga Tjapkes bij de Melkmeisjes in de Fundatie (foto RTV Oost)

ROB SCHOLTE

Een Held van Velen, een Rebel in de Jaren 80 en 90, de Kunstenaar, die het Copyright tartte. Spraakmakend in Vele Opzichten. Helemaal Toen een Bom onder zijn Auto in 1994 zijn Beide benen Weg nam. Die Bom Aanslag Hakte Er Bij Iedereen In.

Begin 2000 besloot Rob Scholte een Media Stilte in te Lassen. Hij had Genoeg van Alle Vragen en wilde Tijd voor Zichzelf, Zijn Gezin en Zijn Werk. Weer Vrij Experimenteren, zonder Pottenkijkers.

En dit is er dan weer zo een van Rob Scholte: de Embroidery Show in De Fundatie in Zwolle. Borduurwerkjes! Wat moet je daar nou mee? Rob blijkt uit Liefde voor een Werkje er ooit een van Dichtbij Bekeken te hebben, nadat hij het voor een Habbekrats kocht en realiseerde zich Wat het Eigenlijk In Hield. Welk Verhaal er Letterlijk achter een Borduurwerkje zit. Ralph Keuning van De Fundatie zijn Altijd In voor Wat Anders dan andere Tentoonstellingen en kent de Magie van het Vinden van een Grote Gemene Deler. Of: anders gezegd, Ralph Keuning weet met dit Werk, deze door Rob Zorgvuldig Samengestelde Expositie, weer een Groot Publiek te raken. ‘Rob Scholte speelt met Copyright‘, zegt Keuning. Het is een Mooi Kunst Spel.


RTV Oost, Zondag 26 juli 2020 om 11:20

https://www.rtvoost.nl/tv/programma/217/OverUIT-de-Kunst/aflevering/552359

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image