RTV NH – Nieuwe zomerse talkshow: Onder de Blauwe Hemel

Drie weken lang bekende Noord-Hollanders met bijzondere verhalen

Samenvatting
Vanaf maandag 18 juli start Onder de Blauwe Hemel, de nieuwe zomerse talkshow van NH. Met bekende, intrigerende, bijzondere en inspirerende gasten die allemaal een eigen, unieke band hebben met de provincie Noord-Holland.

Zo divers als de provincie is, zo divers zijn de gasten. En dus staat de tafel van Onder de Blauwe Hemel elke dag ergens anders. Van de straffe wind onder de Drommedaris in Enkhuizen, tot de romantiek van het Muiderslot, via de molens van de Zaanse Schans naar de ruige schoonheid van het Forteiland om uiteindelijk tot rust te komen in de duinen van Bloemendaal aan Zee.

Aan de tafel van Onder de Blauwe Hemel schuiven deze zomer in totaal vijfenveertig spraakmakende gasten aan. Zo vertelt saxofonist Hans Dulfer dat hij tot zijn laatste adem wilt blijven spelen. Zanger/ componist Niels Geusebroek brengt een prachtige muzikale ode. Kleinkunstenaar Eric van Muiswinkel sluit een terugkeer als Hoofdpiet voorlopig uit. Voormalig schaatstalent Christijn Groeneveld vertelt hoe een val zijn leven voorgoed veranderde.

Van Dik Hout-zanger Martin Buitenhuis ziet het wel zien zitten om een muzikale ode te brengen aan Noord-Holland. Sportman Bob Schrijber vertelt over zijn Spartaanse jeugd en drang om te vechten en Shona Shukrula over haar ambitie om als eerste vrouwelijke scheidsrechter in de eredivisie te fluiten.

Vertrekkend burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders vertelt over zijn stad, muziek en de bedreigingen. Archeoloog Anja van Zalinge vertelt dat ze graag kniediep in de prut staat op zoek naar stadsgeschiedenis. Illusionist Hans Klok vertelt vol liefde over zijn dementerende moeder. Wijnkenner Nicolaas Klei komt met een wel heel verrassende zomerwijn.

Directeur Ard Geerdink over de gestolen schilderijen uit zijn Westfries Museum. Zanger Wolter Kroes wil Aznavour gaan zingen. Bariton Marco Bakker en zangeres Margriet Eshuijs over een duet uit een ver verleden. Oud-DSB oprichter Dirk Scheringa vertelt over zijn nieuwe financiële avontuur. Documentaire-maker Max Moszkowicz vertelt over zijn familie. Misdaadverslaggever Gerlof Leistra en Lola Brood vertellen over het optreden van Herman Brood in de Bijlmerbajes

Uitzendtijden
Onder de Blauwe Hemel is vanaf 18 juli elke werkdag te zien om 17:15, 19: 15 en 22.30 uur.

Uitzenddata
18 juli: Rob Kamphues, Maan en Stephan Warnik
19 juli: Angelique Houtveen, Ad Geerdink en Nicolaas Klei
20 juli: Cristijn Groeneveld, Imre Bésanger en Janine Abbring
21 juli: Hans Dulfer, Erik van Muiswinkel en Maarten van der Weijden
22 juli: Bob Schrijber, Anja van Zalinge en Rene Graafsma

25 juli: Wolter Kroes, Shona Shukrula en Rob Scholte
26 juli: Lola Brood, Gerlof Leistra en Ruben Abrahams
27 juli: Dirk Scheringa, Hans Klok en Luc Overtoom
28 juli: Donovan Spaanstra, Martin Buitenhuis en Willem van der Sloot
29 juli: Max Moszkowicz, Jobien Berkouwer en Kick van der Weele

1 augustus: Marco Bakker, Margriet Eshuijs en Gerben Valkema
2 augustus: Julius Jaspers, Arjan Postma en Arie Wim Boer
3 augustus: Sandra van Nieuwland, Bernt Schneiders en Jeroen Blijleve
4 augustus: Ruud Douma, Christine van Stralen en Anita Brulleman
5 augustus: Niels Geusebroek, Jorina Baars en Niels van Buren

Presentatie
Marieke Elsinga, Klaas Jan Bos, Patricia Nagelkerke, Aart van Eldik en Anne Kruijsen.

RTV NH, 13 Juli 2016, Amsterdam

http://rtvnh.pr.co/132156-nieuwe-zomerse-talkshow-onder-de-blauwe-hemel