RTV NH – Helderse wethouder Geurt Visser: “Ik ben gechanteerd”

DEN HELDER De in opspraak geraakte Helderse wethouder Geurt Visser is naar eigen zeggen in de val gelokt. Omdat er nooit officiële klachten van vrouwen zijn geweest, had zijn werktelefoon nooit leeggehaald mogen worden vindt hij.

Zijn collega wethouders maanden hem af te treden, anders zouden zij volgens Visser de Whatsapp-conversaties die hij had met vrouwen waarmee hij een werkrelatie had openbaar maken. Volgens de collega’s waren er namelijk klachten binnengekomen over zijn gedrag.
Lees ook:
http://www.rtvnh.nl/nieuws/165182/helderse-wethouder-doet-aangifte-tegen-college-na-te-nauw-contact-met-vrouwen
Om zijn gezin te beschermen kondigde hij per mail zijn ontslag aan. In een brief van het college van burgemeester en wethouders aan leden van de gemeenteraad valt echter te lezen dat er helemaal geen officiële klachten van vrouwen zijn binnen gekomen. Visser voelt zich hierdoor belazerd en gaat aangifte doen. Zijn werktelefoon had nooit leeggehaald mogen worden, zo vindt hij.
Aangifte
Twee dagen geleden maakte hij daarom via Twitter bekend toch niet af te zullen treden als wethouder. Ook gaat hij morgen aangifte doen bij de Rijksrecherche tegen het college. Geurt Visser geeft toe dat hij flirterige conversaties had met vrouwen waarmee hij een werkrelatie had, maar dat hij dat nooit als seksuele intimidatie heeft bedoeld.
Wel twijfelt hij nu of dat slim was in zijn functie. Volgens Visser ging het om berichten als ‘wat zie je er weer goed uit vandaag’ en ‘wat zag ik nu weer voor mooie benen langskomen’. Volgens collega’s gingen de opmerkingen echter verder en zou hij tegen een vrouw gezegd hebben: “Leuk blouseje, ik ben benieuwd wat voor bh je eronder aan hebt.”
Professionele hulp
Het college schrijft aan de raad dat Visser professionele hulp heeft gehad voor zijn gedrag en dat hij meerdere malen beterschap beloofde. “Die belofte heeft hij echter herhaaldelijk verbroken”, valt in de brief te lezen. Ook zegt het college dat de Gemeentewet niet toe staat dat hij terugkeert als wethouder, omdat hij juridisch gezien ontslag heeft genomen.

RTV NH, zaterdag 30 mei 2015 | 12:38

http://www.rtvnh.nl/nieuws/165195/helderse-wethouder-geurt-visser-ik-ben-gechanteerd

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image