RTV NH – Burgemeester Den Helder: “Terroristen Parijs zijn lafbekken” [video]

Den Helder – De terroristen die vorige week een aanslag pleegden in Parijs zijn volgens burgemeester Koen Schuiling van Den Helder ‘lafbekken’. Dat zegt hij in het politiek programma NH Beslist van RTV NH.

In het gesprek vertelt de Schuiling dat hij het nieuws te horen kreeg net op het moment dat hij veertien nieuwe Nederlanders welkom heette in Den Helder. “Dat was een wrange situatie, want die mensen vluchten omdat ze niet vrij zijn. Het gebeurde net toen ik uitlegde dat vrijheid één van de kernwaarden van onze samenleving is. Tegelijkertijd gaat dan een stel lafbekken zo’n redactie binnen met een Kalasjnikov, te gek voor woorden.”

Geen extra beveiliging

De burgemeester nam gelijk contact op met de moslimgemeenschap. “Ook heb ik in stilte gekeken of er gekke geluiden kwamen uit die hoek, of dat zich vreemde signalen voordeden, maar dat was niet het geval.” Extra beveiliging van bijvoorbeeld Moskeeën of het marineterrein is niet nodig volgens Schuiling.

In het uitgebreide interview in NH Beslist gaat de burgemeester ook in op het nieuwe asielzoekerscentrum dat moet komen in Den Helder en ziet hij de toekomst van de marinestad positief in.

http://www.rtvnh.nl/nieuws/157680/burgemeester-den-helder-terroristen-parijs-zijn-lafbekken-video