RTL Nieuws – Man met Palestijnse vlag slaat ruiten Joods restaurant in + Rob Hoogland – Wij hebben recht op optimale bescherming

Man met Palestijnse vlag slaat ruiten joods restaurant in

Gepubliceerd op 7 dec. 2017

Een man met een Palestijnse vlag heeft vanochtend met een knuppel de ramen van een joods restaurant in Amsterdam ingeslagen. Omstanders legden de vernieling vast op camera. Volgens de eigenaar van het restaurant is de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël, de aanleiding van het geweld. De dader is aangehouden.

Abonneer je GRATIS voor meer video’s: http://r.tl/1JBmAcs

Volg nu LIVE het nieuws op: http://www.rtlnieuws.nl
Facebook : https://www.facebook.com/rtlnieuwsnl
Twitter : https://twitter.com/rtlnieuwsnl

Reacties:
https://youtu.be/J3RvFTiHF8o

Wij hebben recht op optimale bescherming

Dat AT5-filmpje, gemaakt met een mobieltje vanaf de overkant, heb ik drie keer bekeken. Mijn verbijstering bleef groeien.

Daar stond een stuk gajes de ramen van een koosjer restaurant in Amsterdam in te slaan. Hij gilde herhaaldelijk ’Allahu Akbar!’ en iedereen zal direct hebben beseft dat dit geen voorstel was om ter bevordering van de vrede in het Midden-Oosten een gezamenlijke Palestijns/Joodse klaverjascompetitie op poten te zetten. De man, een 29-jarige Palestijn naar gisteren bleek, baande zich daarna woest een weg naar binnen en zette zijn sloopwerkzaamheden even later buiten weer net zo gretig voort.

En al die tijd, van het begin tot het eind, bevonden zich twee dienders in zijn directe nabijheid. Zij stonden erbij en keken ernaar en grepen pas fysiek in nadat de man het pand weer voor de stoep had verruild.

Met pepperspray, wel te verstaan.

Het heet hier Nederland, ziet u.

Met hoeveel procent zal het algemeen gevoel van onbehagen, toch al flink aan de maat, bij al die mensen die dat filmpje bekeken zijn toegenomen?

Hij had daarbinnen immers ook iemand de hals kunnen doorsnijden, niet echt een ongewone ’verzetsdaad’ in hardcore islamitische kringen.

Illustrerend handhavingsgedrag weer.

Ik dacht aan mr. Theo Hiddema, een overgang die minder vreemd is dan zij misschien lijkt. Hij wil iets doen aan de beschamende scores van politie en justitie. De cijfers dienen opgekrikt, vindt hij, en daar zijn wetswijzigingen voor nodig die op het Binnenhof moeten worden gecreëerd. En hoe reageerde dat Binnenhof? Liefst 139 volksvertegenwoordigers stemden tegen zijn motie, onder wie types die zich donderdagavond wél onmiddellijk – gotspe-alert – bij dat Joodse restaurant meldden om er uit solidariteit met de eigenaar een hapje te gaan eten.

Nu zegt u wellicht: ho ho, de ene misdaad is de andere niet.

Er zijn echter raakvlakken, waarvan dit het grootste is: het gebrek aan bereidheid van onze politici om de wetgeving aan de eisen des tijds aan te passen. Daardoor loopt dat stuk gajes, door Jodenhaat bevangen en slechts in het bezit van een tijdelijke verblijfsvergunning, onze gastvrijheid alweer lekker te misbruiken. Bovendien is het helaas niet uitgesloten dat er binnenkort een GroenLinkser opstaat met de bewering dat de Palestijn met een PTSS-syndroom kampt omdat Israël hem verhinderde zijn studie neurochirurgie af te maken. Terwijl hij hier niet meer thuishoort. Hij heeft zijn kans verspeeld.

Ook deze affaire bewijst het weer: veel te veel gaat fout hier, qua misdaadbestrijding en -bestraffing. Veel te veel criminelen – naast deze Palestijn een ander recent voorbeeld: Turkse heroïnehandelaren – hebben dankzij de welhaast gênante, jarenlange verwaarlozing van capaciteit, handhaving en vervolging nagenoeg vrij spel gekregen. Met andere woorden: niet slechts de politie faalt, ook de politiek. Gek genoeg hebben ze nog wel steeds, heel deftig, de mond vol van de rechtsstaat.

Alsof wij – u, ik, de uitbater van dat Joodse restaurant, iedereen – in een rechtsstaat geen recht op optimale bescherming hebben.

De Telegraaf, 8 december 2017, 19:14

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1410699/wij-hebben-recht-op-optimale-bescherming