RTL Nieuws – Jongeren verstoren interview met oud minister Nawijn

Een interview van omroep WNL met Hilbrand Nawijn heeft vanmiddag noodgedwongen plaatsgevonden onder politiebegeleiding. Dat gebeurde nadat het gesprek met de oud minister van Vreemdelingenzaken werd verstoord door jongeren.

WNL sprak Nawijn, tegenwoordig fractievoorzitter van een lokale partij in Zoetermeer, over wapenbezit onder jongeren. Tijdens dat interview bij winkelcentrum Palenstein werden de oud minister en verslaggever van dienst omsingeld en geïntimideerd door een aantal jongeren.

Is leuk hè? Mensen te schande maken. Jullie hebben geen respect, mattie. Nooit zijn jullie hier“, zegt een van hen tegen Nawijn. Ondertussen filmt hij de oud LPF’er van dichtbij met zijn mobieltje. WNL heeft beelden van het voorval op YouTube gedeeld.

WNL – WNL verslaggever en oud minister bedreigd tijdens interview

Gepubliceerd op 18 okt. 2018

Word ook lid van WNL en houd de NPO in evenwicht! https://wnl.tv/word-lid/

WNL verslaggever Joost Karreman en raadslid Hilbrand Nawijn worden uitgescholden en bedreigd tijdens een interview.

Reacties:
https://youtu.be/IQZmGRYRAkc

‘Dit heb ik nooit meegemaakt’

Het interview werd uiteindelijk volbracht onder politiebegeleiding. Nawijn laat WNL weten erg geschrokken te zijn. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Toen ze begonnen met bedreigen schrok ik wel heel erg en ik ben niet bang aangelegd.

Onlangs werd een 18 jarige jongen uit Zoetermeer doodgeschoten bij een coffeeshop in Delft. Mede naar aanleiding van dat incident werd Nawijn geïnterviewd over wapenbezit onder jongeren.

RTL Nieuws, 18 oktober 2018 21:11, aangepast: 21:18

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4455761/politiebegeleiding-voor-interview-nawijn

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hilbrand+Nawijn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zoetermeer