RTL Boulevard – Advocaten plaatsen statement over Holleeder Tape De Vries + Kijk hier de RTL Boulevard special: De Holleeder Tape + De Holleeder Tape

Advocaten plaatsen statement over Holleeder Tape De Vries

De advocaten van de tot levenslang veroordeelde Dino Soerel hebben dinsdag een transcriptie van het opgenomen telefoongesprek tussen journalist Peter R. de Vries en Willem Holleeder integraal gepubliceerd. Zij doen, dat in een bijlage bij een ‘statement’, waarin zij De Vries verwijten, dat hij “willens en wetens” de werkelijkheid geweld aandoet en “op uiterst bedenkelijke wijze” journalistiek bedrijft. RTL Boulevard en De Vries wijden dinsdag een uitzending aan de veel besproken tape.

“De Vries meent met de opname de smoking gun te hebben aangeleverd, waarmee dan eindelijk dan de in het geding zijnde moorden dankzij De Vries kunnen worden opgelost”

Volgens de advocaten Bénédicte Ficq en Nico Meijering wordt door de journalist ten onrechte “geplugd,” dat Holleeder ‘authentiek’ gesproken zou hebben. In het in 2011 opgenomen gesprek spreekt Holleeder over zijn samenwerking met Dino Soerel en de in 2011 geliquideerde crimineel Stanley Hillis. Volgens Dino’s advocaten is er geen bewijs voor die samenwerking en zijn Holleeders uitlatingen daarover schadelijk voor Dino.

In het statement wordt het volgende verklaard: “Inmiddels is cliënt meer dan duidelijk geworden wat de bedoeling is van De Vries met het onophoudelijk bevooroordeeld en tegen beter weten in pluggen van de opname: op de opname zou Holleeder ‘authentiek’ naar waarheid spreken en gelet op de vermeend explosieve woorden, die Holleeder spreekt over een zakelijke band met cliënt in het verleden, meent De Vries met de opname de smoking gun te hebben aangeleverd, waarmee dan eindelijk dan de in het geding zijnde moorden dankzij De Vries kunnen worden opgelost.”

Ook Peter’s onpartijdigheid wordt in twijfel getrokken: “De Vries is partij in het onderzoek Vandros, de strafzaak tegen Willem Holleeder. Hij is een bewezen slachtoffer van bedreiging door Holleeder (Andes), volgens het OM heeft Holleeder moordplannen beraamd op De Vries (100% Vandros), die de Vries blijkens zijn uitlatingen serieus neemt. De Vries is tevens getuige tégen Holleeder in de zaak Vandros. Tegelijkertijd opereert hij ook nog als journalist en of deskundige in deze. Als die verschillend tegen Peter verklaren waarom kan worden vastgesteld, dat die laatste twee rollen hem bepaald niet passen en slecht afgaan. Wij wijzen in dit verband op het feit, dat hij publiekelijk (onder meer onlangs bij Jinek) twijfels heeft geuit over de vraag, of Ficq om een weerwoord heeft gevraagd, terwijl wij De Vries reeds ruim een half jaar geleden (vruchteloos) hebben gevraagd om de bandopname te beluisteren.”

Om het volledige statement te lezen, kun je op het Twitter account van de advocaten van Dino Soerel kijken: https://twitter.com/FicqPartners.

Dino is onlangs gehoord over de geluidsopname. Hij heeft toen “spreekwoordelijk gehakt gemaakt van de daarop te horen leugens van Holleeder,” aldus de advocaten.

RTL Boulevard, 12 februari 2019 09:18

https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/news/artikel/4606776/advocaten-publiceren-holleedertape-de-vries

Kijk hier de RTL Boulevard special: De Holleeder Tape

RTL 4 heeft gisteravond vanavond een 90 minuten durende special uitgezonden, gemaakt door RTL Boulevard in samenwerking met Peter R. de Vries. Centraal staat de beruchte Holleeder Tape, die in het bezit is van de misdaadverslaggever. De special is ook live te bekijken via onze site en de RTL Boulevard app.

Peter R. de Vries hield in april 2011 een telefoongesprek met Willem Holleeder op het kantoor van Holleeders voormalige advocaat Stijn Franken. In de special zullen Peter R. de Vries en John van den Heuvel de inhoud van de tape uitvoerig bespreken. Beide misdaadverslaggevers zijn van mening, dat deze tape van groot belang is in de huidige strafzaak tegen Willem Holleeder. In het gesprek beweert Holleeder onder andere, dat hij bedreigd is door Bénédicte Ficq, de voormalige advocaat van Dino Soerel, en dat hij vreest voor zijn leven. Holleeder vertelt, dat hij het telefoongesprek ziet als een soort testament. Holleeder zat op dat moment zijn straf uit voor afpersing van onder andere vastgoedmagnaat Willem Endstra.

Hij herhaalt regelmatig, dat hij bang is voor hogere machten. “Soms moet je je plek weten.” Opvallend is, dat Holleeder vertelt, dat hij vanuit de gevangenis cryptisch communiceerde met zijn familie. Ook praat hij over de banden tussen hemzelf, de dood geschoten topcrimineel Stanley Hillis en de tot levenslang veroordeelde Dino Soerel.

RTL Boulevard, 13 februari 2019 12:00

https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/tv/artikel/4607066/kijk-hier-vanavond-live-de-rtl-boulevard-special-de-holleeder-tape

De Holleeder Tape

Special waarin het telefoongesprek is te horen, dat Peter R. de Vries had met Willem Holleeder in april 2011. De inhoud van deze tape kan van groot belang zijn in de huidige strafzaak tegen Holleeder.

RTL Boulevard, 12 februari 2019

https://www.rtl.nl/video/a8f41560-ff51-3422-b141-7c2d8cc66803/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=RTL+Boulevard
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willem+Endstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+R.+de+Vries
https://robscholtemuseum.nl/?s=John+van+den+Heuvel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willem+Holleeder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stijn+Franken
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dino+Soerel
https://robscholtemuseum.nl/?s=B%C3%A9n%C3%A9dicte+Ficq
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nico+Meijering
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+Dirk+Paarlberg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stanley+Hillis