RTL 4 | Coen Verbraak – Antonie Kamerling: De Dood van Een Vage Prins (2015) (Documentaire)

Antonie Kamerling (foto YouTube)
Antonie Kamerling: De Dood van Een Vage Prins (foto Videoland)

Antonie Kamerling: De Dood van Een Vage Prins (2015) (Documentaire)

Gepubliceerd 23 aug. 2020

Antonie Kamerling: De Dood van Een Vage Prins. Op de dag, dat Goede Tijden Slechte Tijden 25 jaar bestond, zond RTL 4 een documentaire uit over de zelfmoord van Antonie Kamerling (1966 – 2010). Journalist en programmamaker Coen Verbraak spreekt met echtgenote Isa Hoes, familie, vrienden en collega’s over de man, die alles leek te hebben, maar ook alles weer kwijt raakte.

Contactgegevens Stichting 113 Zelfmoordpreventie
Telefoonnummer 113, 0800 – 113 (gratis) of 0900 – 0113 (gebruikelijke kosten)
Emailadres info@113.nl
Internet Zelfmoordpreventie https://www.113.nl/
Openingstijden 24 uur per dag, 7 dagen per week.

In 1990 werd Kamerling uitgekozen om de rol van Peter Kelder te gaan spelen in de soap serie Goede Tijden, Slechte Tijden. Op dat moment studeerde hij Rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Hij speelde in de soap vanaf 1 oktober 1990 tot 1993 en maakte in 1995 nog kort zijn rentree. Kamerling was lid van het dispuut AEGIS, onderdeel van het ASC | AVSV.
In 1993 speelde hij zijn eerste filmrol in de “De Kleine Blonde Dood” van regisseur Jean van de Velde. Voor de rol van Valentijn Boecke werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf als beste acteur. Inmiddels had hij ook op het grote toneel zijn debuutweek gemaakt. In september 1993 ging in Eindhoven de voorstelling “Hamlet” bij het Zuidelijk Toneel in première (in de regie van Ivo van Hove), waarin Kamerling te zien was als Fortinbras.
Hoewel hij daarna in het theater te zien bleef, bleef hij toch vooral filmacteur. In 1994 was hij te zien in de Europese productie Suite 16 naast Pete Postlethwaite en in 1997 speelde hij Hero in All Stars, opnieuw onder de regie van Jean van de Velde. In de serie All Stars (1999 – 2001), die daarop volgde was hij in 13 afleveringen te zien als Hero. Onder die artiestennaam scoorde hij in 1997 een nummer één hit met het nummer “Toen ik je zag“, geschreven door Guus Meeuwis. Er waren ver gevorderde plannen om de rol terug te laten keren voor een in 2011 te verschijnen film All Stars (2): Old Stars. In de film zit nu een eerbetoon aan zijn personage.
In 1996 ging het toneelstuk Torch Song Trilogy in première, waarin Antonie Kamerling de rol van Alan speelde, naast Paul de Leeuw en Gerrie van der Klei. In 2001 en 2004 speelde hij twee maal onder regie van Ruud van Hemert in grote bioscoopfilms, te weten “Ik Ook Van Jou” naast Angela Schijf en Beau van Erven Dorens en de film Feestje!
Kamerling besloot zich weer meer op theater te gaan toeleggen en ook zanglessen te gaan nemen. Zijn eerste musical rol volgde in 2000 als alternate voor Luigi Lucheni in “Elisabeth“, in 2005 gevolgd door een alom geprezen rol in “Turks Fruit” (naast Jelka van Houten) en tot slot in 2008 – 2009 in Sunset Boulevard afwisselend met Pia Douwes en Simone Kleinsma.
Naast al zijn film en theater activiteiten bleef Kamerling ook te zien op televisie. Zo speelde hij nog in series als Windkracht 10 (1996), ONM (Onderweg naar Morgen) (2005) en Voetbalvrouwen (2008).

Reacties
https://youtu.be/mX2-XHYqjr4

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Coen+Verbraak
https://robscholtemuseum.nl/?s=Antonie+Kamerling
https://robscholtemuseum.nl/?s=Isa+Hoes
https://robscholtemuseum.nl/?s=Onno+Hoes
https://robscholtemuseum.nl/?s=Albert+Verlinde
https://robscholtemuseum.nl/?s=Reinout+Oerlemans
https://robscholtemuseum.nl/?s=Beau+van+Erven+Dorens
https://robscholtemuseum.nl/?s=Job+Gosschalk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jean+van+de+Velde
https://robscholtemuseum.nl/?s=Angela+Schijf
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pia+Douwes
https://robscholtemuseum.nl/?s=Simone+Kleinsma
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ivo+van+Hove
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Kleine+Blonde+Dood
https://robscholtemuseum.nl/?s=Turks+Fruit
https://robscholtemuseum.nl/?s=Windkracht+10
https://robscholtemuseum.nl/?s=AVSV
https://robscholtemuseum.nl/?s=GTST
https://robscholtemuseum.nl/?s=Goede+Tijden+Slechte+Tijden

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image