Rozan Meijering – Nooit meer wandelen over de Eeuwige Laan + Henkoo – De rekening + Gert van der Maten – Minder monumentale bomen

Nooit meer wandelen over de Eeuwige Laan

Rozan Meijering - Nooit meer wandelen over de Eeuwige Laan, De Duinstreek, 13 december 2017

De Duinstreek, 13 december 2017

http://epal.bdumedia.nl/deduinstreek/20171213/#page/35

De rekening

U heeft het natuurlijk ook gelezen in De Duinstreek. De ingezonden brief van Rozan Meyering. Onder de titel “Nooit meer wandelen over de Eeuwigelaan” beschrijft Rozan glashelder waarom dat fietspad aan de zuidzijde er niet zou moeten komen.

Ik ben het helemaal met haar eens. De verantwoordelijke coalitie is ervan overtuigd, dat het fietspad aan de noordzijde van de laan teveel gevaarlijke situaties veroorzaakt en meent dat te kunnen oplossen door een, veel gevaarlijker, fietspad aan de zuidzijde te realiseren. Ten koste van het bestaande wandelpad, 30 bomen én 1,2 miljoen euro. Het onbegrip onder de bevolking wordt steeds ontkent. Deze coalitie, overtuigt van het eigen gelijk, blijft “doorpakken”.

Ze zijn bijna aan het eind van de rit. Zullen zij straks met trots terug kijken op de behaalde resultaten? Een hypermoderne koopgoot, waar niemand op zit te wachten. De leegstand in Alkmaar Overstad, in Middenwaard en de Alkmaarse binnenstad en het nog steeds groeiende winkelen via internet had ze toch achter de oren moeten doen krabben en had van invloed moeten zijn bij hun besluitvorming.

Maar niets daarvan. Bergen moet groeien en dat mag wat kosten. De rekening is voor de burger, zoals altijd.

Hoe denkt u hierover? Laat het ons weten via: info@flessenpostuitbergen.nl

Flessenpost, 15 december 2017

http://flessenpostuitbergen.nl/artikel/links/3611

Minder monumentale bomen

Schager Courant, 14 december 2017

Schager Courant, 14 december 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo