Ronaldo – Petitietijd! Maak OV rolstoel neutraal + Hans van Alebeek – Convenant moet Uden nog toegankelijker maken + Gemeente Uden – Convenant Toegankelijkheid (PDF)

Genderneutraal, allemaal leuk en aardig. Maar met een rolstoel kom je nog steeds nauwelijks de trein in. HALLO NS, het is 2017! Lezen we ff mee?

Knipperdeplak uit de redactiemail

Hallo Geenstijl,

Fijn dat jullie website wel rolstoel toegankelijk is. Dat kun je namelijk niet zeggen over het instanties hier in Nederland. Dat ik niet wordt opgehaald door mijn taxibusje, de lift in een gebouw het weer eens niet doet, of dat ik in de Efteling moet bewijzen dat ik echt niet uit mijn rolstoel kan, dat ben ik inmiddels wel gewend. Het is niet leuk dat je als beperkt persoon ergens onderaan de voedselketen bungelt, maar het went. Maar waar ik een schijthekel aan heb is dat iedereen tegenwoordig zijn mondvol heeft van inclusiviteit (feministen, antiracisten noem het maar op), maar niemand denkt aan de zwarte vrouw in een rolstoel.

Het O.V. waar ik me blauw aan betaal is het ergste van allemaal. Bussen waar de uitschuif luik het niet van doet, of je niet meenemen omdat je in een elektrische rolstoel zit. Of nog erger, de buschauffeur kan je niet de bus in helpen want anders komt ie te laat. Een vriendin van mij durft niet eens meer met de trein, omdat de NS haar op het station heeft laten staan. Waarom, geen personeel en te weinig tijd. Ondanks het VN-verdrag handicap, waarin bepaald is wat de overheid moet doen om ervoor te zorgen dat de positie van mensen met een beperking verbetert. Is er vrij weinig van te merken. En als er een oplossing is dan is het een flut oplossing. Zoals de rolstoel plekken in de nieuw aangeschafte trams in Amsterdam. Er is maar plek voor 1 rolstoel en die is tevens ook voor kinderwagens en rollators. Conclusie, als ik met de tram ga en er staat een rollator of een moeder met een kinderwagen, dan moeten die eruit of ik moet wachten op een andere tram, hopen dat daar al geen rolstoeler in zit. Lang leve inclusiviteit!

Ik ben het helemaal zat en vraag of jullie dit bericht willen plaatsen en vragen aan jullie reaguurders om deze petitie te ondertekenen.

https://onbeperktopenbaarvervoer.petities.nl/

[Naam, genderidentificatie & aangeboren huidskleur bij redactie bekend]

GeenStijl, 31-07-17 | 12:18

https://www.geenstijl.nl/5137847/hee-er-staat-tiet-in-de-kop/

Convenant moet Uden nog toegankelijker maken

Uden – Bij alle plannen en projecten van de gemeente wordt voortaan ook de toegankelijkheid voor mensen met een beperking goed bekeken. Dat staat in een convenant, dat wethouder Frans van den Berg donderdagmiddag tekende met Drempels Weg Uden, de stichting, die zich daar al jarenlang voor inzet.

Binnen het gemeentehuis wordt de stichting, waar ook oud ambtenaar Hans Joosten in zit, soms als een vervelende bemoeial gezien, maar het werkt wel, beamen alle partijen. De club wordt nauw betrokken bij gemeentelijke plannen en reconstructies en praat bijvoorbeeld ook mee over het oplossen van de problemen rond hulpmiddelen leverancier Welzorg, waar de hele regio over klaagt.

In het convenant staan heldere afspraken over zaken als breedte van trottoirs en paden, belijning en eisen, die er gesteld mogen worden wat betreft toegankelijkheid van gebouwen en winkels. Tegelijkertijd lanceerde Drempels Weg Uden gisteren de vernieuwde website met veel informatie voor mensen met een beperking: http://www.drempelsweguden.nl.

Brabants Dagblad, 20-04-17, 16:54

http://www.bd.nl/oss-uden-e-o/convenant-moet-uden-nog-toegankelijker-maken~a0bc3bee/?utm

Convenant Toegankelijkheid

PDF:
Gemeente Uden – Convenant Toegankelijkheid