Ronald den Boer – Wethouder Kos en kunstenaar Scholte beschuldigen elkaar van leugens

DEN HELDER – Opnieuw dreigt een wethouder naar eigen zeggen zijn tanden stuk te bijten op het museum van Rob Scholte in het oude postkantoor. Wethouder Pieter Kos beschuldigt de kunstenaar van ’leugens en suggestief aan elkaar geknoopte halve waarheden.’ Scholte op zijn beurt spreekt over ’de firma kwader trouw’, die met het bedrijf ’leugen en bedrog fuseert’.
Intussen neemt binnen de coalitie, die tot dusver grotendeels op de hand van Scholte was, de irritatie over diens houding toe, zo blijkt uit interne informatie waarover deze krant beschikt. Vrije Socialisten-fractievoorzitter Carla van Driesten stelt ’steeds meer aversie tegen meneer Scholte te krijgen door de manier waarop hij dit speelt’.
Scholte plaatste vrijdag op zijn Facebookpagina een betoog waarin hij wethouder Kos ervan beschuldigt bij voortduring te liegen, informatie te verzwijgen en niet-openbare informatie juist doelbewust te verspreiden. Volgens Scholte dreigen de uitbreidingsplannen voor het museum nu in gevaar te komen. ’Zo kunnen we nooit voor de zomer open en missen we het toeristenseizoen.’ Hij dreigt alsnog de landelijke publiciteit te zoeken over de manier waarop Den Helder met zijn museum omgaat. Eerder tekenden zo’n honderd bekende Nederlanders daarover een petitie.

Vizier
Nadat de verstandhouding tussen Scholte en wethouder Jacqueline van Dongen vorig jaar op de klippen liep, nam wethouder Pieter Kos het museumdossier over. Hij haalde de druk van de ketel en maakte, naar eigen zeggen ’met open vizier en grote persoonlijke benaderbaarheid’, voortvarend afspraken met Scholte. Nu stelt Kos vast dat het project dreigt te mislukken door ’vooral het handelen van de heer Scholte zelf’, die ’om zich heen slaat.’

Opheldering
Maandagavond vindt tijdens de raadsvergadering een debat plaats over de gang van zaken. Dan wil met name D66 opheldering over de gang van zaken rond het postkantoor. Bij de coalitie wordt nadrukkelijk rekening gehouden met een eventuele motie van wantrouwen tegen wethouder Pieter Kos. Fractievoorzitter Lolke Kuipers van D66 wil niet zeggen of de partij die ook zal indienen. ,,Het hangt helemaal af van de beantwoording, wat we daarna zullen doen.”
Enkele uren voordat de gemeenteraad zou gaan vergaderen stuurden burgemeester en wethouders de raad nog een informatiebrief met bijlagen, waarin onder meer de mailtjes en Facebook-tekst van Scholte staan, alsmede een anoniem mailtje aan wethouder Van Dongen over Scholte.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27326660.ece/Wethouder-Kos-en-kunstenaar-Scholte-beschuldigen-elkaar-van-leugens_?lref=r_regionaal

Reacties:

mimimaggy • 5 uur geleden
Wat is dat toch in de politiek…waarom altijd proberen je macht vast te houden …en het menselijke maar vergeten ….soms haal je meer binnen, door minder te vragen….maar dat kan je hier de mensen toch niet aan het verstand krijgen…..

superb1938 • 6 uur geleden
Hiep, hiep hoera, er wordt weer gedreigd. Dat is wel het domste dat je kan doen. Wie het ook is. Laten beide partijen een aantal voor hun onafhankelijke ’tussenpersonen’ aan elkaar melden die als voorzitter gaat fungeren en rapporteren. Anders een streep trekken door dit museum.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image