Ronald den Boer – ’Verbouw stadhuis eerste keus Stadspartij’

DEN HELDER – Verbouw van het huidige stadhuis in Den Helder blijft ’de eerste keus’ van de Stadspartij. Dat zei fractieleider Peter Reenders donderdagavond tijdens de ledenvergadering. Hij weersprak beschuldigingen, als zou in de nieuwe coalitie dat speerpunt, waarmee de Stadspartij vorig jaar de grootste werd, zijn weggegeven. Volgens hem is daar geen sprake van en fractiegenoten bevestigden dat.

Reenders verklaarde na afloop van de tumultueuze bijeenkomst geen moment getwijfeld te hebben aan de uitkomst en zijn positie. ,,Er zaten hier vanavond veel verstandige mensen.’’

Carlo Assorgia, een van de vijf dissidenten, kondigde aan dat zijn fractie – nu tijdelijk Stadspartij 2.0 geheten – op zoek gaat naar een andere naam.

,,We zullen de Stadspartij nauwlettend volgen of ze zich aan hun speerpunten houden. We doen normaal ons werk. Gaan niet tegen stemmen alleen maar om het tegenstemmen.’’

NHD, 16-10-2015, 0:44 (Update 16-10-2015, 8:08)

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Wat een grote KLUCHT was deze vergadering ongelofelijk .
Het Stadspartij bestuur met een kwakkelende onbekwame voorzitter die totaal ongeschikt is voor het lijden van een vergadering .
Dit mag eigenlijk niet de naam mag hebben van een vergadering maar eigenlijk zou moeten heten De Commedie Capers Show .
Het was zielig vertoning hoe men met leugens zand in de ogen van de leden van de Stadspartij gooiden .
En die zich lieten ook nog in pakken door P Reenders .
Ik ben veel bij vergaderingen geweest maar deze was van een bijzonder laag gehalte wat een ongeregeld zooitje .
Het was een groot modder gooien gevecht .
Maar eigenlijk kunnen we na deze wanvertoning vast stellen dat de LEUGEN heeft gezegevierd .
Maar het spreekwoord zegt wat je Zaait zul je ook Oogsten .

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Het bedrag van zeven miljoen dat dhr Reenders noemde voor verbouw van het huidige stadhuis is gewoon een exorbitant bedrag, als truc om in de richting van het favoriete speeltje van D66 te manoevreren, een nieuw stadhuis. Het huidige stadhuis kan voor hooguit anderhalf miljoen prima worden aangepast aan de tijd. En het huis van de burgemeester, die in hetzelfde gebouw woont (wel scheef), is ook nog prima. Alleen al het feit dat er ook naar andere opties gekeken wordt, is grof kiezersbedrog. De belofte was: GEEN nieuw stadhuis, meneer Reenders.

ChristenUnie Den Helder
Dhr. Reenders heeft gerenommeerde aannemers gevraagd een calculatie te maken. Het bedrag dat toen genoemd werd kwam niet hoger dan zo’n €4 miljoen. Daarnaast is vorig jaar door de gemeente aan een bureau gevraagd om met een calculatie te komen. Hier stond een bedrag in van €2,5 miljoen. Maar goed dat was in de tijd van de vorige coalitie, nu moet de huidige natuurlijk bediend worden, vandaar de gewijzigde bedragen.

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
ChristenUnie Den Helder Precies, het is gewoon sluw uit-de-duim wisselgeld, om hun eigen omslag te rechtvaardigen, bar en boos. We zullen hun windvaangedrag hard bestrijden, van medestander tot tegenstander geworden. En kosten van achterstallig onderhoud moeten voor mij nog van die anderhalf miljoen af.

Sjoerd Hansum · Johannes College Den Helder
“De beste stuurlui staan aan wal”, is een gezegde. V.w.b. stadhuis, stadspartij en nog veel meer andere onderwerpen kan gesteld worden dat de beste stuurlui blijkbaar in deze rubriek voorkomen. Waarbij enkelen zich het meest manifesteren. Wie? Kijk naar de reacties !

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Ah… nog steeds geen tegenargumenten. Kun je lezen Sjoerd? Boven het artikel staat “eerste keus”. Dat staat haaks op de gedrukte verkiezingsleus van de Stadspartij: “alleen renovatie huidig stadhuis”. Feiten, snap je? Geen stuurlui aan wal.
Van de leden die erin stinken, en geen ruggengraat naar de 7000 kiezers hebben gehad. Die telden niet. Ze worden pas wakker bij de verkiezingen, van 11 naar 0, zie Trots, net zulke windvanen.
Vind ik leuk · Beantwoorden · 16 oktober 2015 14:07

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Henk van Kuijk beste henk als je eens wist hoe de telling is gedaan schiet je gelijk in de lach .
OP de vraag van een van de leden hoe de telling gecontroleerd werd , was het kwakkelende bestuur even de weg kwijt wandt daar hadden ze niet over na gedacht , stelletje amateurs .
Toen werd er maar iemand uit het publiek gevraagt of die het wou doen , maar ja die zag door het bos de stembijetten niet meer .
In de hoek van de Reenders kliek hielden sommigen mensen 4 biljetten te gelijk omhoog raar maar waar .
En het zwakke bestuur liet het allemaal gebeuren
De stemming was een grote schertsvertoning van een bedenkelijk laag amateur niveau .
Maar je wat wil je met een bestuur wat totaal niet geschikt is om een pary te leiden .
Ook hebben een aantal leden gelijk hun lidmaatschap op gezegt .
Maar de Reenders kliek had daar geen moeite mee die dachten zo weer een paar tegenstanders weg .

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27531662.ece/Verbouw-stadhuis-eerste-keus-Stadspartij?lref=SR_5