Ronald den Boer – Stadspartij wil stekker uit coalitie trekken

DEN HELDER – De stekker gaat uit de huidige coalitie van Den Helder van Stadspartij, ChristenUnie, Behoorlijk Bestuur, GroenLinks, Vermooten en Vrije Socialisten.

De zeskoppige Stadspartij komt woensdagavond samen met het bestuur bijeen om over de politieke situatie te praten. Naar verluidt zien fractievoorzitter Peter Reenders en zijn fractiegenoten er geen heil in om met een coalitie van nog slechts elf man plus vijf ‘dissidenten’, van wie het stemgedrag onzeker is, verder te gaan.

Reenders bevestigt desgevraagd dat fractie en bestuur bijeen komen, maar wil die berichten ontkennen noch bevestigen. ,,We gaan in alle rust de zaken op een rijtje zetten. Het is een verademing om met deze mensen samen te werken. We zijn ons nu aan het oriënteren over wat er verder moet gebeuren.” Hij stelt wel dat ‘het zo niet verder kan.’

Maandagavond werd de Stadspartij tijdens de raadsvergadering openlijk door oppositiepartijen uitgenodigd om te overleggen over de ontstane situatie. Op de vraag of er al gesprekken hebben plaats gevonden antwoordt Reenders ontkennend. ,,Daar gaan we vanavond dus ook over praten.”

NHD, 2-9-2015, 13:24 (Update 2-9-2015, 13:46)

Reacties:

Sjoerd Hansum · Johannes College Den Helder
Echt een succes om op dergelijke plaatselijke dromers te stemmen ! Weer een crisis !

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Als je dit verhaal leest dan word je toch niet goed , je word bedankt P Reenders en meelopers dat jullie de stadspartij om zeep helpen kunnen jullie TROTS op zijn .
Zoveel mensen hadden vertrouwen in jullie en hebben op de stadspartij gestemd maar op deze manier trappen jullie deze mensen de grond in .
P Reenders praat over 5 dissidenten , maar ik denk dat de 6 die er nou nog zitten { alleen maar voor de poen ] de grootste dissidenten zijn onder bevel van oppergod P Reenders .

Henri Wint · LINDANUS
Dit is voor mij de druppel.
Vol goede moed en veel vertrouwen heb ik destijds op de Stadspartij gestemd.
Deze druppel betekent, dat ik nooit of tenimmer meer zal deelnemen aan de volksverlakkerij , die “gemeenteraadsverkiezingen” heet.

Monique Kohn · Den Helder
Wat een stemmingmakende kop weer voor een artikel op basis van geruchten. Je zou bijna denken dat het NHD er belang bij heeft dat de oude coalitie met haar plannen terugkomt!

Martina ten Berge · Den Helder
En blij dat wij TENMINSTE onze betrouwbare burgemeester nog hebben !!!!

Arie Ruiter · Den Helder
Mooi zo weg er mee.Snel nieuwe verkiezingen dan kan het nieuwe stadhuis er ook komen.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27491264.ece/Stadspartij-wil-stekker-uit-coalitie-trekken?lref=SR_1

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image