Ronald den Boer – Ruim baan voor langzaam verkeer op nieuw Stationsplein Den Helder

Den Helder – Het Stationsvoorplein wordt volgende maand flink onder handen genomen om vóór Sail 2017 klaar te zijn.

Stationsplein volgende maand flink op de schop

Er wordt straks vooral ruimte gegeven aan fietsers, voetgangers en bomen. Er gaat een flink stuk van het brede trottoir voor het station af en ook het beeld van de zeehonden, dat er al sinds eind jaren 50 staat, verdwijnt. ,,Maar het krijgt een nieuwe plek’’, belooft wethouder Lolke Kuipers. ,,Net als het beeld van de Jutter.’’

De nieuwe inrichting heeft gevolgen voor autoverkeer. Dat moet voortaan voorrang verlenen aan bussen die het busstation verlaten. Ook kunnen automobilisten niet meer vanaf de Boerhaavestraat de Middenweg oversteken om linksaf te slaan richting rotonde. De enige optie wordt rechtsaf slaan.

Tegenover het station en postkantoor komen taxistandplaatsen. Die verdwijnen uit de Boerhaavestraat. De opstelplaats voor touringcars direct tegenover het station verhuist naar de middenberm. Automobilisten die treinpassagiers willen wegbrengen of ophalen kunnen gebruik maken van vrije taxistandplaatsen of, als deze leeg is, de touringcarstrook.

De Beatrixstraat wordt doorgetrokken tot aan de watertoren en op dezelfde wijze ingericht, alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Auto’s kunnen nog wel op het Julianaplein komen, maar er geen rondje meer rijden.

NHD, 7-12-2016, 15:06 (Update 7-12-2016, 16:19)

Reacties:

Henk Klok
Lees ik het nu goed geen auto’s meeer in de Beatrixstraat? Kunnen we op terrasje zitten zonder walmende auto’s naast je broodje…..

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28834080.ece/Ruim-baan-voor-langzaam-verkeer-op-nieuw-Stationsplein-Den-Helder?lref=SR_5