Ronald den Boer – Roer-loos

Den Helder – Koen Schuiling wordt per 1 januari 2016 herbenoemd tot burgemeester. Hij is in 35 jaar pas de derde burgemeester die in Den Helder zes jaar vol maakt. En de tweede die hier nóg eens zes jaar aan het roer wil staan. Nou ja, aan het roer… iedereen loopt tegenwoordig een beetje aan dat stuurwiel te sleuren.

De Stadspartij en haar coalitiegenoten willen dat de burgemeester voortaan met zijn handen op de rug op de brug staat. Zij ontnemen Schuiling ’politiek gevoelige’ taken. Bedoeld wordt: taken die bij Stadspartijers gevoelig liggen.

Zo kregen fractielid Joke Vorstman en haar partner een dwangsom van de gemeente, omdat ze niet zouden opschieten met het opknappen van de oude muziekschool. Die brief is ondertekend door de burgemeester. Heeft volgens mij niks te maken met politiek, maar alles met dakgoten en raamkozijnen.

Remco Duijnker adviseert hen. Deze ambtenaar heeft arbeidsconflicten met de gemeente. Sommige brieven aan hem zijn door de burgemeester getekend. Heeft niks met politiek te maken, maar alles met werkgeverschap.

Duijnker heeft weer banden met Stadspartijer Carlo Assorgia. Brieven over hennepteelt in een pand van de familie Assorgia zijn getekend door de burgemeester.

Schuiling is straks roer-loos gemaakt. Maar is die actie nou ook geheel belangen-loos?

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27437974.ece/Roer-loos_?lref=r_regionaal