Ronald den Boer – Oud wethouder Den Helder verliest rechtszaak over declaraties + Kiezersbedrog

Oud wethouder Den Helder verliest rechtszaak over declaraties

Oud wethouder Geurt Visser, nu lijsttrekker van GemeenteBelangen, heeft een door hemzelf aangespannen rechtszaak tegen de gemeente Den Helder verloren.

Hij was in november naar de rechter gestapt, omdat de gemeente weigert zo’n duizend euro aan gedeclareerde kilometers voor woon-werkverkeer aan hem uit te betalen.

Visser werd in 2015 weggestuurd als wethouder na beschuldigingen over misdragingen jegens vrouwen. Hij probeerde sindsdien een aantal declaraties uitbetaald te krijgen. Dat lukt deels, maar de gemeente weigert duizend euro uit te keren als vergoeding voor het twee maal per week heen en weer reizen tussen Vissers huis in Nootdorp en Den Helder. Volgens de gemeente had hij geen recht op die vergoeding, omdat hij al naar Den Helder was verhuisd. Daar had hij ook al een verhuiskostenvergoeding voor ontvangen. Visser stapte naar de rechter, maar die stelt nu de gemeente Den Helder in het gelijk. Een motivering volgt later.

Noordhollands Dagblad, 22 december 2017, 16:21

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/oud-wethouder-den-helder-verliest-rechtszaak-over-declaraties

Kiezersbedrog

Helderse Courant, 23 december 2017

Helderse Courant, 23 december 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

https://robscholtemuseum.nl/?s=geurt+visser

4 Comments

  1. En weer bewijst Ronald den Boer de Helderse bestuurlijke clan waarvan hij deel uit maakt een enorme dienst, door Geurt Visser eenzijdig de grond in te schrijven. Visser kreeg een flink aantal declaraties die de clan weigerde uit te betalen alsnog nabetaald. Vervolgens schoot Geurt wat door in zijn terechte boosheid hierover. Dat liep fout af. Maar uiteindelijk is het vooral de gemeente die zich in deze zaak schandalig heeft gedragen en dat zal de Schuilingbode nooit opschrijven. Vooral niet nu de verkiezingen in aantocht zijn. Ronald den Boer zal zeker nog officier in de orde van Oranje Nassau worden en ereburger van Den Helder. Althans van het kleine deel van Den Helder dat dit Palermo aan het Marsdiep in een dodelijke wurggreep houdt.

  2. Logisch toch dat je geen reiskostenvergoeding ontvangt als je al een verhuiskostenvergoeding hebt gekregen.

    • Tuurlijk! Maar stel dat de gemeente en Geurt met elkaar vechten. De gemeente slaat Geurt eerst het ziekenhuis in en vervolgens slaat Geurt de gemeente een blauw oog. En de Schuilingbode bericht alleen over dat laatste….. Daar gaat het mij om. Vooral omdat dit steeds gebeurt. Ronald den Boer is geen journalist maar een politieke activist voor de heersende macht.

  3. Wat moet ik uit dit krantenartikel “leren”

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.