Ronald den Boer – Opheldering gevraagd over band tussen burgemeester en onderzoeker Vissergate

DEN HELDER – Gemeenteraadslid Daniëlle Pater (Stadspartij) kondigt schriftelijke vragen aan over de schijn van belangenverstrengeling, die zou zijn gewekt nu Cees Versteden en burgemeester Koen Schuiling elkaar blijken te kennen. Versteden gaat in opdracht van de gemeente de gang van zaken rond het ontslag van wethouder Geurt Visser onderzoeken.

Schuiling: ‘Sinds 1998 geen contact meer met hem gehad’
Versteden is een gerenommeerde jurist, heeft tal van publicaties op zijn naam staan en onderzocht reeds tal van (vermeende) misstanden. Zowel zijn naam als die van burgemeester Schuiling prijken op een boek dat werd uitgegeven in de serie ‘Bestuursrecht in de praktijk.’

Pater, die maandag tegen de herbenoeming van Schuiling stemde, zet op Twitter openlijk vraagtekens bij de onafhankelijkheid van Versteden in een onderzoek naar de handelwijze van het college in de kwestie Geurt Visser.

Burgemeester Koen Schuiling meldt desgevraagd al sinds 1998 geen contact meer gehad te hebben met Versteden. ,,Ik heb van 1984 tot 1998 bij de Rijksuniversiteit van Groningen gewerkt. Ik heb zelf diverse malen gepubliceerd (onder meer ‘Bestuurlijke samenhang in het Limburgse heuvelland’, ‘Juridische controlling, een organisatiekundige handleiding’ en ‘De kleine scriptiegids’, red.) en ook de redactie gevoerd over boeken. We zullen inderdaad wel een keer samen iets hebben geschreven, maar dat dateert dan uit de tijd dat ik bij de universiteit werkte. Dus ja, ik ken hem – het zou niet best zijn als ik iemand met zijn reputatie niet kende – maar we hebben al heel lang geen contact meer gehad.”

De fractievoorzitters van Stadspartij, VVD en Behoorlijk Bestuur maken zich niet druk om de vermeende banden tussen versteden en Schuiling. Volgens hen duidt de diepgaande formulering van de onderzoeksopdracht er op, dat Versteden het onderzoek uiterst serieus neemt, zo verklaren zij tegenover Den Helder Actueel.

NHD, 30-6-2015, 15:35 (Update 30-6-2015, 15:47)

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Daniëlle Pater jij laat zien tenminste waar je voor staat en niet die stadspartij leden die hem nog langer in Den helder willen houden dat zijn in mijn ogen labbekakken en krijgen mijn stem niet meer alleen al die foto in de krant van mister Harrie Dongen Van die de burgemeester met een gladde glimlach en een slap handje hem feliciteert mag ik even kotsen aub en van die andere hielenlikkers zakt ook mijn broek af .

Jan de Wit · Populaire reageerder
Je zou kunnen stellen dat Daniëlle Pater haar werk als raadslid sereus neemt door hierover vragen te stellen. Maar op basis van de verklaring van burgemeester Schuiling ben ik eerder geneigd te geloven dat dit meer heeft te maken met de verzet van Schuiling voor nog een burgemeestersperiode van 6 jaar.
Maar wie weet, misschien liegt Schuiling wel dat hij barst. Ik zou namelijk ook graag denken dat een raadslid haar huiswerk goed heeft gedaan VOOR dergelijke bedenkingen uit in het openbaar en iets belastends heeft gevonden, anders dan een tendentieus verband van 17 jaar geleden…

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27437777.ece/Opheldering-gevraagd-over-band-tussen-burgemeester-en-onderzoeker-Vissergate