Ronald den Boer – Ontvangst Sinterklaas door burgemeester Den Helder niet in Stadspark

Den Helder – Anders dan in voorgaande jaren wordt Sint Nicolaas zaterdag 12 november niet in het Stadspark ontvangen en toegesproken door de burgemeester, maar op de Oude Rijkswerf Willemsoord.

Wat blijft is de traditionele aanlanding van ’de boot uit Spanje’ op Willemsoord. Dat gebeurt rond twaalf uur. Gingen goedheiligman en Pieten voorheen daarna in optocht door de stad naar het Stadspark, ditmaal blijft het gezelschap eerst op Willemsoord, waar de sint op het sluisdeurenpodium toegesproken zal worden.

Dáárna trekken Sinterklaas en zwarte Pieten door de winkelstraten. Dat gebeurt letterlijk met toeters en bellen, want de organiserende winkeliersvereniging hoopt de stoet vooraf te laten gaan door een brandweerauto.

,,Deze volgorde scheelt het opbouwen van een podium, want dat bestaat al op Willemsoord. En voor de omzet in de binnenstad maakt het echt niet uit of de ontvangst in het Stadspark is of op Willemsoord, zo hebben we in voorgaande jaren al ervaren’’, aldus voorzitter Mark de Graaf van Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad.

NHD, 8-10-2016, 14:24 (Update 8-10-2016, 14:24)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28607934.ece/Ontvangst-Sinterklaas-door-burgemeester-Den-Helder-niet-in-Stadspark?