Ronald den Boer – Nog geen rijlessen Helderse wethouder

DEN HELDER – Zeven Helderse autorijscholen kwamen vorig jaar zomer in actie, nadat bekend werd dat Pieter Kos (Stadspartij) zich in het eerste kwartaal van zijn wethouderschap veelvuldig in taxi’s had laten rondrijden.

Dat kostte de belastingbetaler vijftienhonderd euro. De rijscholen boden Kos gratis rijlessen aan, op voorwaarde dat hij het lesgeld dat hij daarmee uitspaarde aan een goed doel zou schenken. ,,Drie van ons hebben daarna met hem gesproken’’, aldus rijschoolhoudster Marga Kaandorp. ,,Hij nam ons aanbod aan en zou lessen nemen bij collega Marieke Brinksma.’’ Brinksma meldt desgevraagd dat het er nog niet van is gekomen.

Wethouder Kos was wegens verblijf in de Verenigde Staten onbereikbaar voor commentaar.

NHD, 7-3-2016, 13:59 (Update 7-3-2016, 15:37)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27879143.ece/Nog-geen-rijlessen-Helderse-wethouder_?lref=SL_4

3 Comments

  1. “Dat kostte de belastingbetaler 1500 euro”. Wat een onzorgvuldige, incomplete en gemakzuchtige berichtgeving. Een wethouder die zich op gemeenschapskosten naar een bordeel laat rijden zit hartstikke fout als hij daarvoor 100 euro declareert, terwijl een wethouder die van hot naar her vliegt om bijvoorbeeld werkgelegenheid voor Den Helder binnen te halen, terecht zeer forse bedragen aan taxikosten kan declareren.

    En waarom wil den Boer zo graag dat Pieter Kos zijn rijbewijs haalt? Omdat de Helderse Courant dan kan melden, dat Kos met twee biertjes op achter het stuur heeft gezeten als hij ten behoeve van de gemeente de nodige representatieve verplichtingen vervult??

    Hopelijk krijgen steeds meer mensen door, dat het uiterst positief is als een man als Ronald den Boer negatief over je bericht. Min maal min is immers plus.

  2. Sorry, ik vergeet het belangrijkste nog. Den Boer is echt een rat. Lekker even Kos door de stront halen als de wethouder in de VS op vakantie is, zodat hij niet eens met een weerwoord kan komen. Alsof dit totaal niet actuele stukje niet een paar dagen kan wachten totdat Kos terug is.

  3. Ik maak me toch wel wat zorgen over Pieter Kos. Als de Pravda ten tijde van de Sovjetunie dit soort stukjes over je schreef, dan luidde dat meestal je val in. Dat gebeurde vrijwel altijd als de betreffende functionaris op een buitenlandse reis was.

    Zou Pieter Kos in ongenade zijn gevallen bij de burgemeester? Het is immers Koen Schuiling die in deze gemeente beslist over de vraag of je al dan niet wethouder kunt blijven en die bepaalt wat er in de Helderse krant staat. Meestal achter de schermen, maar soms ook openlijk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image