Ronald den Boer – Nieuwe directeur voor Port of Den Helder

Den Helder – Jacoba Bolderheij (46) wordt vanaf april 2016 directeur (ceo) van het havenbedrijf Port of Den Helder. Zij volgt Piet-Hein Kolff op.

De afgelopen vijf jaar is Bolderheij actief geweest als commercieel manager van een van de snelst groeiende diepzeehavens in het Midden-Oosten: SOHAR Port & Freezone in Oman, een samenwerkingsverband tussen de overheid van Oman en Port of Rotterdam.

Bolderheij beschreef haar ervaringen als werkende moeder in Oman in verschillende bladen, onder meer in de Linda en de Raskrabbel, een blad voor Nederlandstalige expats in dat land. Nu keert ze terug naar Nederland om Port of Den Helder te leiden. ,,Met veel enthousiasme. Dit is het moment om het groeipotentieel van de haven in goede samenwerking met alle partijen te verzilveren.”

Vertrouwen

Bert Klerk zegt namens de Raad van Commissarissen blij te zijn iemand te hebben gevonden ’die niet alleen uitermate geschikt is voor deze uitdagende functie, maar daarnaast vol overgave aan de slag wil met de haven’. ,,Wij hebben er al het vertrouwen in dat zij samen met het bedrijfsleven, Koninklijke Marine en Den Helder Airport de verdere koers gaat uitwerken waar in de afgelopen periode de bouwstenen voor zijn aangereikt.”

Voorzitter Edwin Stolk van de Haven en Scheepsvaart Vereniging (HSV) spreekt in een eerste reactie de hoop uit op voortzetting van ’de constructieve manier van samenwerken’ met Port of Den Helder. Zodat, aldus Stolk, samen met ondernemers en onderwijsinstellingen een volgende stap wordt gemaakt in het bieden van optimale faciliteiten.

Achtergrond

Bolderheij heeft een lange carrière in zowel de private sector als bij de rijksoverheid.

Tijdens haar laatste functie bij SOHAR Port & Freezone, een havengebied in het centrum van internationale vaarroutes, was zij onder meer verantwoordelijk voor het in de markt zetten van vijfhonderd hectare aan bedrijventerrein. Bolderheij is daarnaast diplomaat en handelsattaché in Maleisië geweest.

NHD, 22-12-2015, 22:20 (Update 22-12-2015, 22:31)

Reacties:

Klaas Otten · Ingenieur bij Multec
Hmmmm benieuwd wie de nieuwe directeur van de Kampanje wordt… Ik heb via dit medium een suggestie gedaan…
en het klinkt als via….

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27653981.ece/Nieuwe-directeur-voor-Port-of-Den-Helder

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image