Ronald den Boer – In 60 seconden: Scholtemuseum

Tussen al dat lezenswaardigs in de krant ontbreekt vandaag één verhaal: een dubbelinterview met kunstenaar Rob Scholte en wethouder Lolke Kuipers. Allebei willen ze het Scholtemuseum voor Den Helder behouden. Allebei staan ze al een jaar lijnrecht tegenover elkaar over de manier waarop dat moet gebeuren. De boel zit muurvast.

Nou liep ik al een tijdje met het idee om beide partijen samen aan tafel te krijgen. Zonder advocaten, zonder ambtenaren, zonder adviseurs en andere hofhouding. Slechts twee volwassen mannen die van kunst houden en onder een kop koffie, met mij als getuige, wellicht nader tot elkaar kunnen komen over het museum. Positief verhaal voor de krant. Maar vooral: positief verhaal voor Den Helder.

En zie, Rob Scholte had exact zo’n idee. Hij stelde mij zelf zo’n gesprek voor. Dus benaderde ik wethouder Kuipers. Die zei, na ruggespraak met het college, ja. Dat was deze zomer. Maanden verstreken. Dan was de een weg, dan de ander. Scholte en de gemeente kregen tussentijds weer knallende ruzie. Ik moest de wethouder overhalen de afspraak door te laten gaan. Eindelijk volgden concrete data. Enthousiast zocht ik Scholte op. „Sorry, nu heb ik geen zin meer”, sprak hij. „Ik ben klaar met deze gemeente.” Als een kleine jongen droop ik af. En zo gaat de loopgravenoorlog gewoon door.

NHD, 31 december 2016 7:00 , Laatste update : 31 december 2016 7:00

Reacties:

George Bethlehem · Den Helder
Mooi, als die toch klaar is met de gemeente kan hij zijn boeltje op pakken en vertrekken.Nu zijn aspirantover buurman nog. Zijn we van een paar dwarsliggers verlost

Jeroen Bodewus
Het is zo jammer om te lezen dat het op deze manier gaat. Ik waardeer het initiatief van Ronald enorm. Maar waarom ontbreekt het nu aan daadkracht bij de politiek om uit deze impasse te komen?

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28906676.ece/Scholtemuseum_?lref=SL_1