Ronald den Boer – Iedereen mag even burgemeester van Den Helder zijn + Redactie DHA – Speel voor burgemeester op het stembureau

Iedereen mag even burgemeester van Den Helder zijn

(Bijna) iedereen mag woensdag voor heel even burgemeester zijn. In elk geval op de foto.

Bij elk van de 32 stembureaus in Den Helder zijn namelijk frames geplaatst van burgemeester Koen Schuiling, compleet met ambtsketen. Alleen zijn hoofd is er uitgehaald. Kiezers, die bij het stembureau komen stemmen, kunnen hun hoofd door het gat steken en zich laten fotograferen als de Helderse burgemeester van dat moment. Boven de foto staat de tekst: ’Vandaag heb ik het voor het zeggen’. Dat refereert uiteraard aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Burgemeester Koen Schuiling heeft zelf model gestaan voor het fotoframe. De actie maakt deel uit van een campagne, waarmee de gemeente meer inwoners naar het stembureau hoopt te krijgen. De opkomst in Den Helder is al decennia bedroevend laag. De afgelopen tijd werden bekende Nederlanders, met roots in Den Helder, als ambassadeurs ingezet om het belang van stemmen te benadrukken.

Noordhollands dagblad, 16 maart 2018, 14:35

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof · Geen
De opkomst in Den Helder is al decennia bedroevend laag .
Nou daar zijn die partijen die voor de verkiezingen van alles beloven schuldig aan .
En na de verkiezingen komen ze hun beloftes niet na .
De kloof tussen de burgers en de politiek wordt almaar groter .
De mensen geloven die mooie praatjes niet meer .
Ze hebben er schoon genoeg van .
En als je ziet wie er bij enkele partijen op de kieslijst staan zakt je broek naar beneden .
Vooral bij de STADSPARTIJ kunnen ze er wat van .

Adelheid Dekker · Sociale Academie
Ik wil best op die foto maar, typisch Den Helder, vandaag heb ik het voor het zeggen verbindt er niets aan. Ergo, gewoon weer een lege actie.

Henk Klok
Ehh als ik het mocht zeggen…
Koffieshops dicht.
Rob Scholtemuseum blijft waar die nu is.
Alle dure externe ambtenaren weg.
De raad verplichten duidelijheid te geven naar de burger toe.
Opheid van zaken omtrent Zeestad en Willemsoord.
Afbouw subsidie schouwburg, einde van subsidie restaurant Stoom, kan je niet op eigen benen staan dan worden de deuren gesloten, idem voor de schouwburg.
Beperkt wonen op Willemsoord ja, mits verklaring dat er niet kan worden geklaagd over de activiteiten en overlast, in overleg met bedrijfsleven.
En toen werdt ik plotseling uit coma wakker….Maar dit is een ilusie, als er gestemd is, gaan ze net als 4 jaar geleden met partijen in zee die niemand wil en als je ergens niet mee eens ben splitsen ze zich af……..

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Henk je hebt helemaal gelijk.

Fred Kwast
Zelf verheerlijking. Standbeelden, zijn ze in dictaturen ook goed in.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/iedereen-mag-even-burgemeester-van-den-helder-zijn

Speel voor burgemeester op het stembureau

Den Helder – Inwoners van Den Helder, die woensdag gaan stemmen, wacht een verrassing in het stembureau. Zij kunnen elkaar daar namelijk als burgemeester op de gevoelige plaat vastleggen.

De gemeente Den Helder heeft 32 fotoframes laten maken, waarop burgemeester Koen Schuiling staat afgebeeld met ambtsketen. Alleen zijn hoofd ontbreekt: door het gat in het bord kunnen kiezers hun hoofd steken, waardoor zij er uitzien als burgemeester in functie. “Vandaag heb ik het voor het zeggen” staat er op het bord, verwijzend naar de verkiezing. De Helderse burgemeester Koen Schuiling heeft zelf voor het fotoframe model gestaan.

De actie van de gemeente maakt deel uit van een verkiezingscampagne, die moet leiden tot een hogere opkomst in Den Helder bij de komende gemeenteraadsverkiezing. In aanloop naar de dag van de stemming heeft de gemeente op verschillende manieren geprobeerd de inwoners te motiveren om naar de stembus te gaan. Zo speelden in de verkiezingscampagne ambassadeurs een rol. Bekende inwoners, die Den Helder een warm en positief hart toedragen, riepen via de (social) media in een korte film hun stadsgenoten op te gaan stemmen. Ook bekende Nederlanders, die in Den Helder zijn geboren of opgegroeid hebben bijgedragen, onder wie de ex-politici Paul Rosenmöller en Ed Nijpels, presentator Jaap Jongbloed, de eenarmige drummer en producer Alex Wegman (‘OneArmed’) en gitarist Danny van Tiggele van de band Mister and Mississippi.

Den Helder Actueel, 16 maart 2018 – 13:13

Judge X
16 maart 2018 at 13:52
Je kunt het bord ook anders zien: de burgemeester heeft zijn hoofd verloren. 😉

Judge X
16 maart 2018 at 13:59
Nu zijn baan nog …. 😀
Mind You 21 maart !

strandloper
17 maart 2018 at 01:12
O ja, nu ga ik ook stemmen. Ik hang dan wel mijn “Hoge Commissaris” door het gat en de tekst wordt aangepast: “Vandaag ga ik de hele dag slap lullen”.

scherpe ogen en oren
17 maart 2018 at 06:50
GEKOZEN BURGEMEESTER!!!!!!

https://denhelderactueel.nl/2018/03/speel-voor-burgemeester-op-het-stembureau/

1 Comment

  1. Heleen Kramp 18 maart 2018 op 09:48

    Leuk bedacht. Je zult er maar voor staan.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.