Ronald den Boer – Eerste overleg tussen oppositie en Stadspartij Den Helder

DEN HELDER – De Stadspartij Den Helder, althans de zeskoppige fractie die daarvan is overgebleven, heeft inmiddels een eerste overleg gehad met de vier grootste oppositiepartijen, VVD, CDA, D66 en PvdA. Doel was te inventariseren of er een mogelijke alternatieve coalitie gesmeed kan worden.

Het gesprek vond afgelopen dinsdag plaats. De oppositie nodigde fractievoorzitter Peter Reenders van de Stadspartij maandagavond tijdens de raadsvergadering al openlijk uit voor overleg ‘in het belang van de bestuurbaarheid van Den Helder.’ Een dag later kwamen delegaties van de vijf partijen bijeen.

De huidige coalitie bestaat na de breuk binnen de Stadspartij uit elf raadsleden. De vijf leden die uit de fractie zijn gezet hebben, de een wat stelliger dan de ander, wel hun steun uitgesproken aan het coalitieakkoord en de wethouders, maar dat is voor Reenders een te wankele basis. Doordat er veel zaken langskomen die niet in het coalitieakkoord staan en door persoonlijke controverses tussen de dissidenten en de Stadspartijers kan de coalitie niet zeker zijn van die steun.

Tijdens het gesprek met de oppositie is onder meer geïnventariseerd of de partijen elkaar beleidsmatig kunnen vinden en hoe het met de wethoudersverdeling moet. Met vijf partijen in een coalitie, die kan rekenen op twintig van de 31 zetels, zouden er weer vijf wethouders moeten komen. De Stadspartij heeft nu nog drie wethouders.

NHD, 3-9-2015, 9:57 (Update 3-9-2015, 10:04)

Reacties:

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
De Stadspartij heeft het vertrouwen, hun geschonken door de kiezer, buitengewoon beschaamd. En de zes doen dat nog meer door naar de partijen die de verkiezingen verloren hebben te lopen. Meer dan schande! Hoezo, “het belang van de stad???”, het belang van de kiezer die de richting van de traditionele partijen niet wilde en een andere koers wel. “Nee, nee”, zei Reenders, “wij gaan niet om als Trots!! Recht door zee.” Zie wat er gebeurt, geen knip voor de neus waard. Elke dag wordt er vergaderd. Maar een ledenvergadering organiseren, dat gaat wel een maand kosten….. hoe doorgestoken is die kaart. Partijdemocratie ammehoela.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Beste Henk je slaat de spijker recht op zijn kop .
Ze spreken van ” het belang van de stad ” ik denk meer hun eigen belang het geld wat ze krijgen .

Ruud Van de Kerkhof · Geen
De burgers van Den Helder heeft juist op de stadspartij gekozen om van de kliek VVD , D66 , PVDA , CDA af te komen en nu zullen ze zeker weer met die partijen een coalitie gaan vormen niet te geloven .
Als dit zo zou zijn zijn de 6 disidenten van de stadspartij geen knip voor de neus waard en belazeren ze de kiezers .
Maar ja dat zal ze weinig kunnen schelen elke maand word er geld gestort op hun bankrekening en ik denk dat ze dat belangrijker vinden .

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27491972.ece/Eerste-overleg-tussen-oppositie-en-Stadspartij-Den-Helder?lref=SL_1