Ronald den Boer – Declaraties college Den Helder: vooral taxi’s en diners

DEN HELDER – Het vorige college van burgemeester en wethouders heeft zich in de eerste helft van vorig jaar ingehouden met declaraties. Het zijn vooral taxiritten, diners en kosten van allerlei bijeenkomsten die veelvuldig terugkeren in het overzicht dat de gemeente heeft vrijgegeven.

Vorige college hield zich in eerste helft 2015 redelijk in

Daarin ontbreken overigens declaraties van de ontslagen wethouder Geurt Visser en die van zijn collega Dirk Pastoor. Pastoor is na de val van de coalitie niet teruggekeerd. Van Odd Wagner, wiens rol in Den Helder om dezelfde reden uitgespeeld raakte, zijn nog wel onkosten vermeld. Daaronder elfhonderd euro aan hotelovernachtingen. Wagner woonde niet in Den Helder en had na late vergaderingen vaak geen zin meer nog naar Heemskerk te rijden.

Van de huidige wethouders Pieter Kos en Jacqueline van Dongen vallen alleen de declaraties van eerstgenoemde enigszins op. Toch nam ook hij begin vorig jaar figuurlijk wat gas terug. Liet de rijbewijsloze Kos zich in het eerste kwartaal van zijn wethouderschap nog voor vijftienhonderd euro in taxi’s rondrijden, in de eerste vijf maanden van vorig jaar kwam ’slechts’ 554 euro aan taxiritjes direct op zijn naam. Bij Wagner was dat voor zo’n 350 euro.

Overigens reed in die periode in opdracht van het college ook tweemaal een lege taxi naar het Alkmaarse stadhuis om folders en banners te transporteren. Kosten: zo’n 150 euro.

Als wethouder economische zaken moest Kos regelmatig netwerken en hij deed dat met verve. De administratie zag in vijf maanden tijd voor 677 euro aan diners en lunches voorbij komen. Wethouder Jacqueline van Dongen declareerde, behoudens een enkele lunch, nauwelijks.

NHD, 7-3-2016, 13:57 (Update 7-3-2016, 13:59)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27879123.ece/Declaraties-college-Den-Helder-vooral-taxis-en-diners_?lref=SL_4