Ronald den Boer – Commentaar: Muiterij aan boord

Den Helder gaat het nieuwe jaar in met nog altijd een kapitein en zes stuurlieden op het schip. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar het scheelde weinig of burgemeester Koen Schuiling had zijn wethoudersploeg vorige week uit elkaar zien vallen. Over, jazeker daar is -ie weer, de renovatie van het stadhuis.

Op de valreep kwam het toch nog goed. Wat zich achter de schermen heeft afgespeeld blijft mistig. De versie van bronnen binnen de coalitie is de spannendste: VVD, CDA, D66 en PvdA dreigden het vertrouwen in hun partner Stadspartij op te zeggen als die samen met de oppositie het college het mes op de keel bleef zetten. Aan gene zijde wordt dat weer afgedaan als een broodjeaapverhaal.

In elk geval blijft Den Helder voorlopig op koers en is de brug nog steeds bemand. De vraag is wat 2017 brengt met een bemanning van wie een derde – lees: de oppositie – stelselmatig loopt te muiten. Alle aankondigingen ten spijt is er van enige constructieve samenwerking tussen coalitie en oppositie geen sprake. Net zo min als in alle voorgaande bestuursperioden. Het valt álle partijen te verwijten. De kans dat het in 2017 beter wordt is nihil. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wordt het jaar waarschijnlijk door iedereen gebruikt om tegenstellingen te benadrukken en zichzelf te profileren.

NHD, 30 december 2016 23:59 , Laatste update : 30 december 2016 23:59

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28906663.ece/Muiterij-aan-boord_?lref=SR_1

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image