Ronald den Boer – Coalitiepartijen: voorstel nieuw stadhuis Den Helder terugnemen

DEN HELDER – De coalitiepartijen hebben vrijdagmiddag, naar eigen zeggen rond zes uur, aan burgemeester en wethouders gevraagd het voorstel voor nieuwbouw van het stadhuis op Willemsoord terug te nemen.

Dat meldden zij vrijdag laat op de avond. Volgens de coalitie is het huidige voorstel onvoldoende compleet, want voornamelijk op cijfers gebaseerd, om een weloverwogen keuze te kunnen maken. VVD, CDA, D66, PvdA en Stadspartij willen daarom een ‘verdieping’ van alle opties, inclusief verbouw van het bestaande stadhuis. Naar verluidt zijn de collegepartijen bovendien verrast door de heftige reacties en kritiek in de Helderse samenleving op het plan, dat nog veel haken en ogen zou tellen. Sommige huurders op Willemsoord, onder wie Rik Niks, kondigden eerder al aan niet van plan te zijn plaats te maken voor een stadhuis.

De Stadspartij besloot vrijdagavond tijdens de ledenvergadering niet akkoord te gaan met nieuwbouw op Willemsoord. Volgens de achterban en de fractie is het voorstel onvoldragen en is de Stadspartij nog niet overtuigd dat verbouw van het bestaande stadhuis niet goedkoper kan dan de 22 miljoen die nu wordt geraamd.

PvdA-fractievoorzitter Peter de Vrij liet kort erna op Twitter weten dat wat hem betreft de ambtenaren recht hebben op goede huisvesting en het huidige stadhuis dat niet biedt.

NHD, 13-2-2016, 0:57 (Update 13-2-2016, 3:21)

Reacties:

Henk Klok
Dit wordt weer een soap… en geld verslinden.

Monique Kohn · Den Helder
Naar eigen zeggen rond 18.00 uur? Ja ja, zal wel, maar ik denk dat ze de bui al zagen hangen en dachten zo de coalitie te redden, gezien het voorstel van Assorgia om weer samen in het college te gaan zitten.

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Ah…. nu meer “verdieping”. Wel eens van inspraak en draagvlak gehoord? En transparantie? En de uiterst negatieve reacties zijn nog niet echt doorgedrongen?

Fred Kwast
De ambtenaren meneer de Vrij, krijgen vanzelf een keurig onderkomen als het huidige gemeentehuis is/wordt gerenoveerd. Dus wat u naar voren brengt is correct, alleen daar hangt een prijskaartje aan.

Arie Ruiter · Den Helder
Van de burgers wordt verwacht dat zij bijna alle zaken digitaal afhandelen en betalen. Waarom kunnen ambtenaren dan thuis niet digitaal werken? De thechniek en mogelijkheden maakten dat al jaren geleden mogelijk. De gemiddelde burger zal misschien eens in de 10 jaar om een paspoort op het gemeentehuis komen. Gebouwvulling is niet meer van deze tijd.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27810693.ece/Coalitiepartijen-voorstel-nieuw-stadhuis-Den-Helder-terugnemen?lref=SL_1

1 Comment

  1. Een weloverwogen voorstel kost tijd en die hebben mega ego’s die een monument voor zichzelf willen oprichten niet.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.