Ronald den Boer – Coalitie Den Helder woedend om aanval op integriteit

3-3-2015, 0:24 (Update 3-3-2015, 0:27)

DEN HELDER – Stadspartij, ChristenUnie, Behoorlijk Bestuur (BB), Vrije Socialisten, Vermooten en GroenLinks reageerden maandagavond tijdens de raadsvergadering woedend op de door de oppositie ingediende (en door de coalitie nipt weggestemde) moties van wantrouwen en afkeuring tegen respectievelijk wethouder Pieter Kos en BB-fractievoorzitter Michiel Wouters.

Er vielen van de zijde van de coalitie termen als flauwe vertoning en poppenkast. Met name het verwijt van D66-woordvoerder Lolke Kuipers dat zowel de wethouder als het raadslid niet integer gehandeld zouden hebben viel slecht. Tjitske Biersteker (ChristenUnie) meldde emotioneel dat ze met moeite de drang kon weerstaan om op haar beurt tegen collegaraadsleden van de oppositie moties van afkeuring in te dienen. Peter Reenders (Stadspartij) stelde dat Kuipers de coalitie schoffeerde door de suggestie te wekken dat die meer belang hecht aan eenheid dan aan integriteit. Ook Wouters zelf verborg met moeite zijn woede. ,,Ik ben wél integer!’’

Onmogelijk
Dat laat volgens Kuipers onverlet dat het raadslid zichzelf in een onmogelijke en afhankelijke positie had gebracht door aanwezig te zijn – op wiens uitnodiging weigert Wouters te zeggen – bij gesprekken tussen wethouder Kos en kunstenaar Rob Scholte over de toekomst van Scholtes museum. Vervolgens ondertekende Wouters als getuige een document waarop afspraken tussen beide partijen waren vastgelegd. Wouters, Kos en de coalitie stellen dat daar niets mis mee is. De afspraken behelsden slechts het acuut veilig stellen van het museum voor Den Helder, door dreigende uitzetting van de kunstenaar en zijn gezin te voorkomen. Over de toekomstige invulling van het museum wordt pas later gesproken.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27326918.ece/Coalitie-Den-Helder-woedend-om-aanval-op-integriteit?lref=r_regionaal

Reacties:

Urbanis
Ach het hangt van rampspoed en ondeskundigheid aan elkaar.Hier kan niemand wat mee.Doe maar snel een herindeling.Maar met wie?

HenkvanKuijk
Twee opvallende uitspraken die ik onlangs kon optekenen:
Kees Visser VVD: “We zijn helemaal niet op oorlogspad! Maar Scholte kan best naar Willemsoord!” Ik: “Zeg dat dan, daar in die zaal”, maar dat gebeurde niet.
Trees van de Paard PvdA: “Laat die Scholte eens eerst 2,3 miljoen meebrengen!”. Dat zegt iemand die zelf het postkantoor liet versloffen. De duivenpoep over de hele lengte van de stoep moet de familie Scholte nog steeds zelf opruimen
Kijk, het is niet alleen D66 met een dubbele, niet-integere agenda.
Proberen de coalitie uiteen te spelen, dat is het enige doel. Want eigen ideeën over leven brengen in de binnenstad zijn er niet. Dat kan morgen gebeuren, en is geheel niet afhankelijk van een visie of bestemmingsplan. Er zijn al twee inspraakbijeenkomsten geweest over het stationsgebied. Daar leverden burgers prima ideeën. Daar waren diverse politici aanwezig. Wie schitterden door afwezigheid? VVD, D66 en de PvdA. Precies zij die nu eerst een visie en bestemmingsplan willen. Om te traineren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image