Ronald den Boer – Beatrixstraat Den Helder op de schop + HW – Knappe automobilist + Ronald Boutkan – Waar blijven de tegels? + Delano Weltevreden – GroenLinks eist geleidelijnen

Verbindingsweg Beatrixstraat Den Helder op de schop

Aannemingsbedrijf J.J. Meijer is dinsdagmorgen begonnen met het tijdelijk herstraten van de verbindingsweg tussen de Beatrixstraat en het stationsplein in Den Helder.

Het betreft het plateau, dat is ingelegd met natuurstenen. Gebleken is, dat de onderlaag en de voegen naar alle waarschijnlijkheid de zware verkeersbelasting niet aan kunnen.

Hierdoor zijn diverse stenen los geraakt, waardoor gevaarlijke situaties dreigden te ontstaan.

Het plateau wordt nu provisorisch dicht bestraat met betonstenen. In het voorjaar komt er een definitieve oplossing met natuurstenen. Die kunnen nu niet gevoegd worden vanwege de lage temperaturen.

Noordhollands Dagblad, 12 december 2017, 13:42

Reacties:

Koos Slootweg
Wanneer kunnen ze in Den Helder in één keer iets goed doen.

Henk Klok
Ehh en de stenen aan de andere kant bij de gracht, komen ook los…..

Theo van der Aart · ULO
wie gaat dat betalen ?

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/verbindingsweg-beatrixstraat-den-helder-op-de-schop

Knappe automobilist, die het redt

Helders Weekblad, 17 augustus 2017

Helders Weekblad, 17 augustus 2017

http://www.hollandmediacombinatie.nl/uitgaven/titel/helders.weekblad/1/

Waar blijven de speciale tegels voor blinden en slechtzienden?

Den Helder – In het oude Stationsgebied lagen keurig blindengeleidelijnen (ribbel tegels). Deze zomer constateerden de lokale afdeling van GroenLinks en de NVBS (Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden) verbijsterd, dat deze in de nieuwe uitvoering niet aangelegd waren. Gelukkig liet Zeestad weten, dat de tegels in het najaar van 2017 alsnog gelegd zouden worden. Niet dus…

Toen vorig jaar duidelijk werd, dat de speciale tegels ontbraken liet Zeestad bij monde van Willem Koning eerst weten, dat in het ontwerp design ‘prioriteit’ had gekregen. Toen daar weer commotie over ontstond, werd alsnog besloten te voldoen aan het VN verdrag en werd beloofd, dat de tegels er in het najaar zouden komen. Dat is nog steeds niet gebeurd en dus hebben Nel Dol en Kees de Jager van GroenLinks nu enkele vragen aan het college gesteld.

“Den Helder pretendeert een inclusieve, toegankelijke stad te zijn, maar een blinde of slechtziende, die uit het station komt ervaart nu een ontoegankelijke en achterhaalde entree van onze stad”, aldus de twee lokale politici.

1. Weet het college, dat er sinds 2016 wettelijke regels van kracht zijn (Het VN Verdrag) waarin duidelijk de toegankelijkheid en bruikbaarheid voor mensen met een beperking geregeld wordt? Zo ja, waarom overtreedt het College deze regels?

2. Weet het college, dat deze regels extra gelden bij nieuwbouw en/of vernieuwing van de openbare ruimte, en dat het College voor de Rechten van de Mens overtreding hiervan zwaar laat wegen? Immers; bij aanleg van nieuwe situaties (zoals ons Stationsplein) had er vanaf de planning rekening gehouden kunnen worden met toegankelijkheid en bruikbaarheid.

3. Waarom is de toegankelijkheid van het Stationsplein al niet opgenomen bij de voorbereiding van dit project?

4. Is het college het met ons eens, dat een blinde of slechtziende weinig heeft aan design, maar veel meer aan strepen, die hem/haar de weg wijzen?

5. Gaat het college regelen, dat de blindengeleidelijnen nu binnen 30 dagen op het Stationsplein aangebracht worden?

6. Gaat het college nu ernst maken met een concrete invulling van de inclusieve samenleving (VN Verdrag!), en het niet meer alleen met de mond belijden?

7. Gaat het college voortaan bij alle situaties van nieuwbouw, of een belangrijke verandering in de openbare ruimte, advies vragen aan gebruikersorganisaties, zoals de Adviesraad Sociaal Domein?

Den Helder Actueel, 6 januari 2018 – 07:09

Reacties:

qrap88
8 januari 2018 at 22:29
… kunnen ze dan gelijk die Werviaan die achter de zebra aan het einde van de Keizerstraat staat verplaatsen. Daar loopt een blinde/slechtziende namelijk zo tegen aan

https://denhelderactueel.nl/2018/01/blijven-speciale-tegels-blinden-en-slechtzienden/

GroenLinks eist geleidelijnen voor blinden op stationsplein Den Helder

GroenLinks eist van burgemeester en wethouders dat de geleidelijnen voor blinden en slechtzienden op het stationsplein binnen dertig dagen worden aangebracht. Ontwikkelbureau Zeestad had de geleiding vorig najaar af willen hebben.

Bij de herinrichting van het plein is het vorig voorjaar niet meteen aangebracht, omdat gewone witte tegels het plein zouden ontsieren.

Willem Koning van Zeestad zegt dat de stenen later zijn geleverd dan verwacht.

“In de week voor de kerstvakantie. Dinsdag zit ik met de aannemer om tafel over de planning. Dan pas kan ik zeggen wanneer de geleidelijnen er kunnen liggen. Er zit absoluut geen opzet achter de vertraging. Niemand heeft daar enige baat bij, integendeel zelfs.”

Noordhollands Dagblad, 8 januari 2018, 14:09

Reacties:

Rene van Deutekom · Ja dacht het niet maar zou kunnen
GL Eist ! want anders .?
Lijkt wel of er verkiezingen aankomen.

Marije Boessenkool · Docent bij Lyceum aan Zee
Letterlijk uit de schriftelijke vragen: “Gaat het college regelen dat de blindengeleidelijnen nu binnen 30 dagen op het Stationsplein aangebracht worden?” Als de krant dat verkiest te plaatsen als “GroenLinks eist..” is dat hun interpretatie… Heeft overigens niets met de verkiezingen te maken, wel met het feit dat GroenLinks zich sterk maakt voor toegankelijkheid.

Rene van Deutekom · Ja dacht het niet maar zou kunnen
Marije Boessenkool Ach reden was bekent dus waarom dan deze vragen ?????

Axel W. Bak
Marije Boessenkool Precies! Feit is namelijk dat zwakkeren altijd laag op de agenda staan. En de trend is: steeds lager. Dus hier is extra waakaamheid geboden en als het nodig is de dingen ‘even sturen’. GroenLinks staat dus ergens voor en treedt kordaat op. Voor de ander. Jazeker, voor de ander

Roy ML
Tijdelijke witte tegels leggen en later vervangen voor een mooiere uitvoering. Die witte kun je altijd weer ergens anders gebruiken. Normaal nadenken is ook niet iedereen gegund. En begin niet over kosten want hoe vaak is de Beatrix straat wel niet aangepast of dat stadspark. Echt moedeloos wordt je hiervan.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/groenlinks-eist-geleidelijnen-voor-blinden-op-stationsplein-den-helder