Ronald den Boer – Avond vol Mooie Woorden

Wethouder Jacqueline van Dongen (foto NHD)

Avond Vol Mooie Woorden

Openbaar toilet

De binnenstad krijgt een openbaar toilet in de nieuwe bibliotheek op de kop Beatrixstraat. Deze is geschikt voor minder validen.

Den Helder – Het werd gisteren de avond van de mooie woorden. Het Helderse stadshart moet de huiskamer van Den Helder worden; ’Dokter’ Robbert Waltmann [directeur Woningstichting, redactie] en ’Dokter,’  Ferdinand Vreugdenhil [directeur Zeestad], redactie maken de binnenstad beter, er liggen ‘Fantastisch Mooie Ideeën’ voor het centrum, ’Er zijn Veel Kansen’, er komt veel overleg met burgers en ondernemers, en zo voorts. De Raadscommissie Stadsontwikkeling & Openbaar Beheer en wethouder Jacqueline van Dongen waren het roerend met elkaar eens. Het wordt niet eenvoudig, maar Den Helder gaat zijn ambities waar maken. „Het enthousiasme straalt van de Wethouder af”, aldus Stadspartij Fractie Voorzitter Peter Reenders. „Als je haar hoort praten, dan komt het goed.”

Alleen PvdA, GroenLinks en D66 bleven lang kritisch en vonden dat Van Dongen nauwelijks concrete antwoorden gaf op hun vragen en opmerkingen.

PvdA en D66 willen dat er, meer nog dan voor het Molenplein, prioriteit wordt gelegd bij historiserend bebouwen van de Prins Hendriklaan, het aantrekkelijker maken van de kleinere straatjes rondom de Keizer, Spoor en Beatrixstraat. Ook zou de grond van het voormalige VBM gebouw niet bebouwd moeten worden maar groen ingericht, om de statige Plantsoenstraat en het kantoor van de Helderse Courant beter tot hun recht te laten komen. GroenLinks reageerde verbaasd op de aankondiging van Van Dongen dat nacht horeca uit de Koningstraat wordt aangemoedigd zich op Willemsoord te vestigen. Volgens woordvoerster Nel Dol besloot de gemeente raad eerder, dat die nacht horeca in de Koningstraat blijft. Het gaat daar echter steeds meer achter uit, aldus Van Dongen.

Zij is het met veel partijen eens, dat alles moet worden gedaan om het voor ondernemers op de kop van de Spoorstraat, het rijtje bij Bakkerij Bos, aantrekkelijk te maken terug te keren in de nieuw bouw, de zo geheten Halter Bellevue. Zij meldde voorts, dat, na de verhuizing, de oude schouwburg, meteen gesloopt wordt. Liever een open plek met groen, dan een leeg staand gebouw.

Helderse Courant, dinsdag 10 maart 2015

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ronald+den+Boer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jacqueline+van+Dongen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robbert+Waltmann
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ferdinand+Vreugdenhil
https://robscholtemuseum.nl/?s=+Peter+Reenders