Ronald den Boer – ’Ambtenaren zijn niet gehoord over stadhuis’

DEN HELDER – Ambtenaren voelen zich niet gehoord in de discussie over de huisvesting van de gemeentelijke organisatie.

Recent steunde een raadsmeerderheid, bestaande uit alle oppositiepartijen plus de Stadspartij en PvdA’er Andries Pruiksma, een motie om het huidige gemeentehuis voor negen miljoen euro te verbouwen.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft het personeel ’het enorm te betreuren dat u de ondernemingsraad als medezeggenschapsorgaan niet heeft gehoord bij de totstandkoming van de motie. Dit bevreemdt ons te meer omdat de gemeenteraad participatie van bewoners en bedrijven wel hoog in het vaandel heeft staan.’

De ondernemingsraad wijst er op dat zij advies- dan wel instemmingsrecht heeft als het gaat om de gevolgen van het raadsbesluit. Ze wil daarom nauw betrokken worden bij de uitwerking van de verbouwplannen.

NHD, 7-7-2016, 17:19 (Update 7-7-2016, 18:07)

Reacties:

Fred Kwast · Werkt bij Gepensioneerd
Is dit ze ingefluisterd? Dit, wisten of behoorde zij te weten , voordat de bal ging rollen. Of is dit de zoveelste poging nieuwbouw door te drukken ? De hoge hoed met trucs lijkt bodemloos.

Fred Kwast · Werkt bij Gepensioneerd
P.S. Wedden ? Dat zij de eisen gaan stellen , die de uit eindelijke verbouwingskosten zover opdrijven, om weer de nieuwbouwplannen op tafel te krijgen.

Monique Kohn · Den Helder
Fred Kwast ..ik denk zo maar dat het niets wordt met dat wedden, iedereen is het roerend met je eens.

ChristenUnie Den Helder
Zouden de ambtenaren gehoord zijn voor het scenario-onderzoek? U weet wel, die 4 opties, waaronder een goudgerande verbouwing/renovatie? Waarschijnlijk niet omdat dit scenario-onderzoek nog uitging van het pakket van eisen dat indertijd is opgesteld voor nieuwbouw op de stationslocatie.
Op het moment dat het gaat om het pakket van eisen en evt. arbo-zaken bij deze renovatie worden ambtenaren natuurlijk betrokken, maar op dit moment is er niets anders dan een motie die oproept tot renovatie. Dat is een politiek issue.

Fred Kwast · Werkt bij Gepensioneerd
Dat moge dan zo zijn, maar hetr tijdstip waarop ze er mee komen valt wel op . Dit hadden ze ook eerder kunnen doen. Het lijkt er nu erg veel op dat dit een gestuurde actie is.

Evert van Bunnik
Ambtenaren die inspraak willen bij het opstellen(formuleren) van een motie? Deze ambtenaren maken me aan het lachen! Een raadslid formuleert een motie en raadpleegt over juridische vorm hooguit de griffie. Daar komt verder dus geen ambtenaar aan te pas.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28265387.ece/Ambtenaren-zijn-niet-gehoord-over-stadhuis

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image