Ronald den Boer – Ambtenaren op de ’zwarte lijst’

Helderse Courant, 11-4-2015, 9:00 (Update 11-4-2015, 9:00)

DEN HELDER – De Stadspartij wilde vorig jaar tijdens de coalitieonderhandelingen dat diverse hoge ambtenaren en inhuurkrachten uit hun huidige functie zouden worden gewerkt. Dat stellen meerdere betrouwbare bronnen, onafhankelijk van elkaar.

Stadspartij wilde leidinggevenden van hun plek weg hebben

Wethouder Pieter Kos, destijds formateur, ontkent in alle toonaarden. Maar bronnen verzekeren dat Kos eerder het bestaan van zo’n reeks namen heeft bevestigd.

Op deze ’zwarte lijst’, die alleen officieus bestond en geen deel uitmaakte van het uiteindelijke coalitieakkoord, stonden naast diverse leidinggevende ambtenaren ook mensen die voor het project nieuwbouw stadhuis waren ingehuurd en in sommige gevallen nog steeds bij de gemeente werken. De Stadspartij wilde deze mensen weg hebben om zo een frisse wind door de organisatie te laten waaien.

Rancune

Daarnaast speelde rancune een rol: een ambtenaar, met tegenwoordig nauwe banden binnen de Stadspartij, had een reeks (arbeids)conflicten met zijn leidinggevenden.

Kos zelf zegt van niets te weten. ,,Ik heb geen idee waar dit verhaal vandaan komt. Ik weet niets van zo’n lijst namen af.’’ Volgens de wethouder zou hij zo’n eis ook nooit hebben uitgevoerd. ,,Zo werk ik niet.’’

Vanuit de coalitiepartijen zijn meer ’verzoeknummers’ meegegeven aan Kos. Daaronder het aan een baan helpen van het raadslid Daniëlle Pater. Ook dit wordt door meerdere bronnen bevestigd. Kos: ,,Is mij niets van bekend. Hoe zou ik dat trouwens moeten doen?’’

Fractievoorzitter Peter Reenders van de Stadspartij zegt dat laatste verhaal wel te kennen.

Zuiver

,,Maar als het al klopt, is het nooit ter sprake gekomen waar ik bij ben geweest.’’ Dat wordt door anderen overigens weer bestreden. Wel zou Reenders destijds zo’n eis, als zijnde onzuiver, hebben afgewezen.

Reenders bestrijdt dat gesproken is over het ’wegwerken’ van ambtenaren die bij de coalitie slecht liggen. ,,Daar gaat een gemeenteraad niet over en wij als fractie dus ook niet. Al is het altijd goed als ambtenaren na enige tijd van functie wisselen.’’

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27363372.ece/Ambtenaren-op-de-zwarte-lijst_?lref=SL_4

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image