Ronald Boutkan – Wouters, Reenders en Houtveen genomineerd als raadslid van het jaar 2015

Den Helder – Michiel Wouters, Peter Reenders en Sacha Houtveen zijn de drie Helderse raadsleden die dit jaar zijn genomineerd voor Raadslid van het jaar 2015. Het zijn precies dezelfde drie genomineerden als vorig jaar, toen Reenders uiteindelijk gekroond werd tot Raadslid van het jaar 2014. Wie de eretitel daadwerkelijk heeft gewonnen, wordt op oudejaarsdag bekendgemaakt.

De verkiezing wordt nu voor de derde keer gehouden. Het is een initiatief van Den Helder Actueel en de lokale politici bepalen zelf wie volgens hen het beste raadslid was dit jaar. Alle 31 raadsleden is gevraagd een top 3 in te leveren, waarbij nummer 1 drie punten krijgt, nummer 2 twee en nummer 3 een punt. In het eerste jaar waren Aukelien Jellema, Willem Koning en Nel Dol de genomineerden, waarna Dol uiteindelijk won.

In geheel willekeurige volgorde hebben Wouters (Behoorlijk Bestuur), Reenders (Stadspartij) en Houtveen (CDA) dit jaar de meeste punten behaald. Tijdens de speciale oudejaarsuitzending van de LOS, op 31 december, wordt tussen 13.00 en 14.00 uur de winnaar bekendgemaakt.

Den Helder Actueel, 28 december 2015 – 07:12

Reacties:

Dick Berts
28 december 2015 at 12:00
Jammer dat ik niet mee mag doen, want dan koos is Reenders als politicus van het jaar 1672.

Rebel
28 december 2015 at 12:34
🙂

Reply

Rasjutter
28 december 2015 at 13:01
Breng gewoon nieuws en als dat er niet is, gaan dan geen onzin bedenken.

Kees Jan
28 december 2015 at 13:38
Raadslid van het jaar, hoe verzinnen ze het? Er stonden voor dit jaar 22 raadsvergaderingen gepland, 7 werden geannuleerd omdat er onvoldoende punten waren voor een vergadering…
.
Er is werkelijk geen enkel debat geweest waar je van kunt zeggen dat was leuk, spannend of boeiend. Alleen een aantal schaamteloze vergaderingen waarbij onterecht en zonder enig bewijs een wethouder het veld moest ruimen.
.
En dan staat Peter Reenders nog in de top 3 ook? Zijn de raadsleden dan echt zo dom als ze eruit zien?
Reenders heeft dit jaar het grootste kiezersbedrog gepleegd door 5 mensen uit zijn partij te zetten. Een wethouder zijn kop er afhakt, door mee te gaan in de leugens van de Burgemeester.
.
Waarschijnlijk zal Reenders bij een verkiezing vanuit de bevolking als slechtste raadslid uit de bus komen. Een VVD-er in een stadspartij pakje. En we weten allemaal wat voor boefjes ze bij de VVD zijn.
.
Na de verkiezingen van 2014 had ik wel vertrouwen dat de stadspartij, Den Helder zou veranderen. Dit heb ik dus verkeerd beoordeeld. Er is niemand, maar dan ook niemand binnen de stadspartij geschikt om volksvertegenwoordiger te zijn. Met een grote mond in de kroeg kom je er namelijk niet mee!
.
De kwaliteit van de gemeenteraad is in het algemeen ver te zoeken, een enkeling weet maar waar hij/zij het over heeft. Ik tel slechts 10 personen die enigszins weten waar ze het over hebben en dit ook kunnen overbrengen. De overige 21 weten niets tot zeer weinig. De lokale partijen zijn het grootst vertegenwoordigd in dit laatste rijtje. Dit is ook meteen de grootste reden dat de Burgemeester over deze raad heen kan walsen.
.
Behoorlijk Bestuur steekt bij de lokale partijen er met kop en schouders bovenuit. Hij bereid zich goed voor en hij weet, waar hij over praat. Hij zou als allround raadslid best in aanmerking kunnen komen voor de eerste plaats.
Maar ook Sacha Houtveen heeft zich goed ingelezen in haar onderwerp, de Zorg. Ze weet er veel van en zal nog een pittige kluif gaan krijgen met de huidige wethouder die over dit onderwerp gaat. Een wethouder die totaal niet weet waar hij het over heeft binnen zijn zorgpakket. Sacha Houtveen op de eerste plaats?
.
Volgend jaar maar verkiezing door de inwoners? Wie word beste en wie word slechtste raadslid van 2016?

Danny
28 december 2015 at 23:58
Reenders: de wereld bekijken door een ‘roze’ bril.

Dick Berts
28 december 2015 at 15:54
@DHA Het lijkt me veel beter, om het raadslid dat het meeste met het klootjesvolk communiceert op DHA te benoemen tot raadslid van het jaar.

Kees Jan
28 december 2015 at 16:03
Dan is de keuze niet moeilijk! Mevrouw Tjitske Biersteker!
Niet mijn favoriete politieke partij, maar ze is zeker wel de beste volksvertegenwoordiger!

Fred
28 december 2015 at 17:18
Zo voorspelbaar als wat. De gehele vorige oppositie , heeft natuurlijk op Reenders gestemd. Hij is het geweest die hen weer aan de “macht ” heeft geholpen. Een soort beloning voor het verraad aan de kiezer.

Dick Berts
28 december 2015 at 18:37
Toch hoop ik dat Reenders het wordt. De door de raad zelf gekozen politicus van het jaar, die straks bij de verkiezingen de minste stemmen krijgt. Echt om je rot te lachen en zo onthullend.

Sigmund
28 december 2015 at 19:21
Heer Berts: Wie het laatst lacht, lacht het best! Ik zou daar dus maar even mee wachten tot nà de verkiezingen….

mysty
29 december 2015 at 04:50
Is dit een grap?? Raadslid van het jaar en dan gekozen door de raadsleden zelf ?? Hoe zat het ook alweer…mensen die dwars lagen en veranderingen wilden, werden weg gewerkt door de huidige politiek…en de rest gaat nu stemmen wie van hun de beste raadslid is.
ik weet het niet helemaal, maar is er niet iets heel krom aan dit soort verkiezingen???

Jacques van Velzen
29 december 2015 at 07:07
Den Helder Actueel is genomineerd voor de beste grap van 2015

Daniël Groot
29 december 2015 at 12:34
Beste mensen wees nou eens positief , ga dan zelf de Raad in, En Den Helder voor uit te duwen , comontaar is zo gegeven , goed uit einden en een positie 2016

Hotmail 2
29 december 2015 at 13:04
Daan, kijk maar uit voor Danny! Goed uiteinde en, ook voor jouw, een positief 2016.

Fred
29 december 2015 at 13:10
Stadspartijer zeker ? Reenders kon dat niet wat jij zegt. En gooide met verraad aan de kiezer em mede coalitiegenoten de handdoek in de ring . En dat ga jij verdedigen? Ik kots op de stadspartij onder leiding van Reenders.

Dick Berts
29 december 2015 at 19:18
Positief en negatief is allebei nodig Daan. Alleen dan draait het (elektro)motortje. Wat ik nu ga doen is heel gevaarlijk en het kan heel makkelijk (volkomen onterecht overigens) tegen me gebruikt worden, want Den Helder is natuurlijk in de verste verte niet te vergelijken met Hitler Duitsland. Het gaat me om iets heel anders. De Amerikaanse Harvard Professor Daniel Goldhagen toont in zijn boek “Hilters gewillige beulen” aan, dat 95% van de Duitsers Hitler op handen droeg en de joden vervolging steunde. En ow als je kritiek had, dan was je een azijnpisser, en een negatieveling die er niet bij hoorde…. Negatief zijn over iets negatiefs, is heel positief. Wees daarom niet te negatief over ‘negatievelingen’. Dan beloof ik je dat ik niet te negatief zal zijn over eeuwige positievelingen zoals jij. Smiley. Gelukkig Nieuwjaar. Of.. als ik echt eerlijk tegen je ben, sterkte in 2016, want dat gaat vanwege de almaar oplopende spanningen in de wereld een zwaar jaar worden. Negatief? Of een positieve betrokkenheid bij jou, waardoor ik je wil waarschuwen. De keuze is aan jou. Met hartelijke groet, Dick Berts.

http://denhelderactueel.nl/2015/12/wouters-reenders-en-houtveen-genomineerd-als-raadslid-van-het-jaar-2015/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image