Ronald Boutkan – Wethouder Wagner: Sfeer binnen college was niet ideaal

Den Helder – De sfeer in het eerste college van de afgelopen raadsperiode (2014-2018) was een stuk aangenamer dan in de tweede variant, aan het einde van de periode. Dat zei vertrekkend wethouder Odd Wagner zaterdagochtend voor LOS radio. “We zijn met de huidige groep bijvoorbeeld niet een keer gezamenlijk uit eten geweest.”

Wagner kwam na de verkiezingen van 2014 naar Den Helder als wethouder namens de fracties van Behoorlijk Bestuur, ChristenUnie en GroenLinks. Hij zat destijds in het college met Pieter Kos (Stadspartij), Geurt Visser (Stadspartij), Jacqueline van Dongen (Stadspartij) en Dirk Pastoor (Vrije Socialisten en fractie Vermooten). Na het uiteenvallen van de Stadspartij en het vertrek van Visser moesten ook Pastoor en Wagner het veld ruimen, omdat er een nieuwe coalitie was gesmeed.

In die nieuwe club zaten nog steeds Kos en Van Dongen en daar kwamen Bob Haitsma (VVD), Edwin Krijns (CDA), Lolke Kuipers (D66) en Trees van der Paard (PvdA) bij. Toen later Van Dongen naar Zwijndrecht vertrok, keerde Wagner op verzoek terug als wethouder, maar dit keer namens de Stadspartij. Komende maandag wordt het nieuwe college geïnstalleerd en daarin is voor hem geen plaats. Hij sluit overigens niet uit, dat het dit keer opnieuw “tot ziens” is.

College

In het programma “De Week op Zaterdag” blikte Wagner terug op de voorbije periode. Het gesprek kwam ook op de samenwerking binnen het college. “Ik vond het eerste college beter in elkaar zitten dan het tweede”, sprak de wethouder openhartig. “Dat lag vooral aan de sfeer. Met het eerste college gingen we wel eens gezamenlijk uit of uit eten, maar met dit college nog nooit. Dat is apart en bepalend. Ook in Heemskerk ben ik twee jaar wethouder geweest en dan gingen we zeker twee keer per jaar even met z’n allen uit eten. Het is immers mensenwerk en een stukje teambuilding hoort er dan bij. Je kunt politiek gezien nog zo ver uit elkaar staan, je moet het wel samen doen.”

Den Helder Actueel, 7 juli 2018 – 13:13

Reacties:

Roel Prins
7 juli 2018 at 23:42
Wagner was een wethouder die fanaat ernaar streefde om, onder het excuus van de strijd tegen de opwarming van de aarde, de Helderse burger aan de bedelstaf te helpen. Wagner begreep niets, maar dan ook niets van energievoorziening en was blind voor de nutteloosheid van zijn, op kosten van ons allen, ingezette energietransitie. Wagner behoort tot de groep “ bestuurders” die eens door de verpauperde burger, grofstoffelijk ter verantwoording zal worden geroepen.

https://denhelderactueel.nl/2018/07/wethouder-wagner-sfeer-binnen-college-was-niet-ideaal/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Odd+Wagner
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+Kos
https://robscholtemuseum.nl/?s=Geurt+Visser
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jacqueline+van+Dongen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dirk+Pastoor
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bob+Haitsma
https://robscholtemuseum.nl/?s=Edwin+Krijns
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lolke+Kuipers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Trees+van+der+Paard

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image