Ronald Boutkan – Wethouder onder druk college ‘vrijwillig’ opgestapt

Den Helder – Ex-wethouder Geurt Visser is toch vanuit het college onder druk gezet om ‘uit eigen beweging’ op te stappen. In een telefoongesprek meldt wethouder Pieter Kos aan Visser dat als hij niet zelf opstapt, het college zal melden dat samenwerking niet meer mogelijk is. De opname van het gesprek is vanochtend gepubliceerd door de Helderse Courant.

Uit de opname blijkt niet wat nu de reden is voor de opstelling van het college. Wel wordt duidelijk dat Visser nadrukkelijk gevraagd wordt in te stemmen met ‘de mooie uitweg’, de later ook daadwerkelijk gepubliceerde verklaring waarin stond dat hij onder meer extra tijd wilde hebben voor zijn gezin. In de opname wordt niet gerept over de flirtige whats-appberichten, waarvan later werd gesteld dat het de echte reden voor het vertrek was.

Kos meldt in het gesprek dat het hele college op een lijn zit. Op de vraag van Visser wat de burgemeester ervan vindt, wordt gemeld dat die er niet van op de hoogte was. Klik hier voor de opname:
http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27434536.ece/Ik-ontraad-je-echt-wat-je-aan-het-doen-bent-zegt-wethouder-Pieter-Kos-tegen-geile-Geurt.

Den Helder Actueel, 27 jun 15 – 07:48

Reacties:

henk
27 juni 2015 at 08:32
Op TV werd het tegenovergestelde gezegd, en van alles ontkent. Er is nog helemaal niets veranderd in de politiek van Den Helder of spelen hier belangen een grote rol. Zo groot dat het over de ruggen van de inwoners gaat??

vrachtwagenchauffeur
27 juni 2015 at 08:45
wat is het probleem? ik hoor in het gesprek dat kos aan geurt het advies geeft om zelf op te stappen want als er een onderzoek komt dan komt alles wat ie gedaan heeft uit en gaat ie voor de bijl. ik vind het netjes opgelost. ze haddenhem ook meteen aan de hoogste boom op kunnen hangen. dat ze niet meer met hem willen werken na wat hij gedaan heeft is wel duidelijk. netjes toch dan dat ze hem de mogelijkheid geven om zelf op te stappen?

Saskia van Kuik
27 juni 2015 at 09:15
Snap niet wat dit geluidsfragment toevoegt – het is blijven roeren in de shit terwijl het iedereen schaadt – zoals Kos zei: de stad, het bestuur (inclusief de HELE gemeenteraad) en dat allemaal terwijl de reden waarom dit telefoontje is gepleegd niet duidelijk wordt – spijkers zoeken op laag water als het maar scoort – en straks allemaal weer jammeren als er een tv programma is waarin Den Helder zwart wordt gemaakt – dit alles nog los van de vraag of een privegesprek publiceren nog rijmt met de normen van fatsoen en of dit niet tegenstrijdig is met de wet op privacy?

Rebel
27 juni 2015 at 09:36
“burgemeester er niet van op de hoogte”…..
Volgens mij heeft de burgemeester tijdens de raadsvergadering van 1 juni gezegd dat hij tijdens zijn afwezigheid zeer regelmatig contact had met de loco burgemeester en de fractievoorzitter van de stadspartij over dit gedoe.
Het lijkt mij dus wat stug dat de burgemeester niet op de hoogte was.

Saskia van Kuik
27 juni 2015 at 09:40
Er wordt gezegd dat hij niet bij het laatste overleg was – dat klopt met wat er in de raad is gezegd – niet aan tafel zitten is iets anders dan niet op de hoogte zijn

Monique_K
27 juni 2015 at 12:15
Als men nog niet eens weet waar de burgemeester zit (thuis denk ik want hij heeft vakantie) is het duidelijk dat hij niet op de hoogte is

sjaak
27 juni 2015 at 10:06
Als blijkt dat Los inderdaad Visser bedreigd en gechanteerd heeft moet ook hij opstappen. Nieuw college zou beter zijn . Dit komt nooit meer goed.

Pascal
27 juni 2015 at 10:18
Weet niet maar opnemen van een telefoongesprek zonder dat een ander dat weet en dit openbaar maken is volgens mij strafbaar.
als ex bestuurder moet dit toch ook weten.
Hier schiet je niks mee op, je krijgt alleen maar slachtoffers
Diep en diep triest

Monique_K
27 juni 2015 at 12:43
Nee, je mag een telefoongesprek waaraan je zelf deelneemt ten allen tijde opnemen, en omdat het geen privégesprek is (dat je niet mag publiceren) maar een bewijs van bedreiging mag het wel openbaar worden gemaakt.

Pascal
27 juni 2015 at 13:17
Ik weet het niet hoor maar ik vind toch wel een prive gesprek. En dhr Kos is niet op de hoogte dat het gesprek wordt opgenomen dus mag gewoon niet.
In het gesprek wordt niet gedreigd alleen afgeraden iets niet te doen, omdat hierdoor alleen slachtoffers door komen

RUNDU
27 juni 2015 at 11:03
Lijkt mij dat een locoburgemeester in direct contact staat met een burgemeester
het totaalplaatje is niet je van het simpelweg op te lossen gehele college met voorzitter de deur uit en een nieuw college aanstellen

Danny
27 juni 2015 at 11:32
Met schade en schande wordt men wijs… al denk ik persoonlijk dat de kans (te) klein is om Den Helder te redden van het negatieve imago met het huidige Gemeentebestuur. Men zou dit ook zelf kunnen beseffen binnen de gemeente… een nieuwe baan vinden is tegenwoordig erg moeilijk dus wat voor keuze blijft er over?

Monique_K
27 juni 2015 at 12:21
Wat ik nou niet snap: waarom gaat het gehele college ten onder als er een onderzoek zou komen?

Rebel
27 juni 2015 at 13:01
Eindelijk de eerste die DE brandende vraag weet te stellen
En een heel college is burgemeester en wethouders.

Sander uit Den Helder
27 juni 2015 at 13:07
Waarschijnlijk door een algemeen gebrek van vertrouwen, het ontbreken van een vruchtbare bodem voor samenwerking tijdens of na het onderzoek. Een andere optie kan zijn dat andere mensen minder schone handjes hebben, wat zal blijken uit het onderzoek. Maar dat is speculatie

Hans Boskeljon
27 juni 2015 at 13:12
Pfff, ik wordt zo langzamerhand wel wat moe van die non-informatie over “Vissergate” In genoemde opname hoor ik niet anders dan een advies om verdere persoonlijke beschadiging te voorkomen. Precies zoals ook al in de raadsvergadering door collegeleden is aangegeven. Bedenkelijk is wel dat er een geluidsopname van is gemaakt en verspreid. Ook jammer dat bij diverse media (NHD-RTV-NH) weer erg gemakkelijk en onzorgvuldig met smeuïge doch feitelijk onjuiste conclusies wordt omgesprongen.

Rebel
27 juni 2015 at 15:35
Verklaring Koen Schuiling raadsvergadering 1 juni:
“In de aanloop van de gebeurtenissen van de afgelopen week ben ik vol op betrokken geweest en daar neem ik ook mijn verantwoordelijkheid voor’.
“Bij de besluitvorming deze week, ik was fysiek niet aanwezig in deze stad, maar er is veelvuldig en intensief overleg geweest met de loco burgemeester om de verschillende stappen te zetten”
“En toen kwam de verklaring. Die verklaring is in eerste plaats opgesteld door ons, dus ook namens mij”.
Nu wordt door wethouder Kos gezegd dat de burgemeester niet op de hoogte was.
Dat betekent dat of wethouder Kos aan het dwalen is of de burgemeester heeft de raad verkeerd voorgelicht.
Ik heb trouwens het idee dat er nog veel meer bandmateriaal is.

Anton Hagen
27 juni 2015 at 15:30
Persoonlijk ben ik de mening toegedaan dat dit redactioneel stuk plus het geluidsfragment Den Helder Actueel onwaardig is.
dit hoort meer thuis in de ,,betere” roddelbladen en Boulevard van RTL.
Dat het in het Noord Hollands Dagblad staat verwondert mij niets,dat is n.l een kindje van het Telegraafconcern en dat is de meest onbetrouwbare krant van Nederland.
Sorry Ronald,dit moest ik even kwijt.

Monique_K
27 juni 2015 at 16:53
Hoezo bedenkelijk? Als ik het idee zou hebben dat iemand probeert mij een oor aan te naaien, reken maar dat ik ook opnames maak. En of hij zichzelf verder persoonlijk wil beschadigen door wel op een onderzoek aan te dringen is zijn zaak toch, zijn leven, zijn gezin, hij moet er toch verder mee? We willen geen onderzoek voor je eigen bestwil, tja, weet niet zo goed wat ik daarvan moet vinden ..
Het lijkt er mijns inziens meer op dat er door het college werkelijk alle registers open worden getrokken om dat onderzoek maar te vermijden. En dat dan op basis van geen enkele klacht, alleen een anonieme brief voorgelezen door een burgemeester die dezelfde avond keihard zat te liegen over ‘het veelvoudige en intensieve overleg met de loco burgemeester’.

http://denhelderactueel.nl/2015/06/wethouder-onder-druk-college-vrijwillig-opgestapt/