Ronald Boutkan – Wethouder Geurt Visser komt terug op ontslag! (update)

Den Helder – Wethouder Geurt Visser neemt toch geen ontslag. “Mijn eerder deze week aangekondigde ontslag zal ik niet formaliseren”, zo laat hij weten. “Er zijn andere ontwikkelingen die van invloed zijn op mijn besluit en deze wacht ik nu even af.” Visser zegt maandag ‘gewoon’ weer aan het werk te gaan.

Visser had zijn ontslagbrief nog niet ingeleverd bij de gemeente en zal dat nu dus ook niet doen. De gemeenteraad en het college is donderdagavond via de griffie op de hoogte gebracht van zijn besluit toch niet op te stappen. “Ik heb besloten terug te komen op mijn besluit op verzoek van meerdere fracties”, laat Visser weten. Of daar dan ook zijn eigen Stadspartij zit laat hij nog even in het midden.

Fractievoorzitter Peter Reenders zei nog niets te weten van een terugkeer, “maar net als het opstappen is ook dat een besluit van Geurt zelf. Ik heb niets tegen de persoon Geurt en het was een prima wethouder en het zou fantastisch zijn als hij straks toch zijn eigen Kadernota kan verdedigen.” Toch wil Reenders niet zover gaan om nu al te stellen dat zijn fractie de terugkeer van Visser hoe dan ook zal steunen. “Dat hangt denk ook af van hoe het college hier tegenaan kijkt, wat de andere coalitiegenoten ervan vinden en de oppositie zal ook wel een mening hebben. We hadden vanavond toevallig fractievergadering, maar bij ons was deze laatste ontwikkeling nog niet bekend.” Reenders heeft woensdag nog wel contact gehad met Visser. “Om hem een steuntje in de rug te geven. Dat hoort vind ik, het is toch onze wethouder.”

Sinds dinsdagavond bekend werd dat Visser per direct opstapte als wethouder, kwam een flinke geruchtenstroom op gang. Zo zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan ‘ongepaste opmerkingen’ in de richting van vrouwen. Daar wil de wethouder nog niet op reageren. Wethouder Pieter Kos, woordvoerder namens het college in deze kwestie, was donderdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

28 mei 15 – 23:29

Reacties:

Dick Berts
28 mei 2015 at 23:34
Kan het nog krankzinniger?? Het wordt tijd dat wij kiezers onze stemmen op de Stadspartij en eigenlijk op de hele laffe en incompetente gemeenteraad niet ‘formaliseren’.

Dick Berts
28 mei 2015 at 23:40
“Er zijn andere ontwikkelingen die van invloed zijn op mijn besluit en deze wacht ik nu even af.” En weer gaat het de burgers van deze stad zogenaamd geen donder aan. Uitsluitend de bestuurderselite mag weten wat er aan de hand is. Alleen een revolutie kan ons nog redden, maar die komt er ook niet. We krijgen de bestuurders die we verdienen…arm Den Helder….

Dick Berts
28 mei 2015 at 23:47
Helaas kan ik mijn bronnen niet noemen, maar ik hoor dat er een diepgaand integriteitsonderzoek gaat komen naar de heer Schuiling.

DickB
29 mei 2015 at 00:05
“Ik trek het niet meer met mijn werk in combinatie met mijn gezin” , “Dus ik stop per 1 juni “, “Nou eigenlijk blijk ik dus weggestuurd lees ik in de roddels” , ” Dan blijf ik toch als wethouder en dus trek ik het weer wel met mijn werk in combinatie met mijn gezinsleven” , “Wie mij nog kan volgen, mag het even melden op deze site”

joop
29 mei 2015 at 00:54
Zou geen slecht idee zijn om goed onderzoek te doen naar onze burgemeester

strandloper
29 mei 2015 at 01:29
Het lijkt er nu sterk op, dat de opgegeven reden van vertrek slechts een vuig verzinsel is van het college van B&W. Eerder heb ik gelezen, dat de heer Visser heeft gevraagd om een integriteitsonderzoek. Dat heeft hij niet gekregen. Ik vraag mij af wat de reden is geweest om een dergelijk onderzoek te vragen en naar wie.
Aan de roddelzijde zou de aanleiding tot ontslag ongepaste opmerkingen naar een vrouw of vrouwen zijn geweest. Wat is dan wel een ongepaste opmerking? Op dit onderdeel kreeg de gehele bemanning een spreekverbod om onnodig kwetsen te voorkomen. Onnodig? Wanneer is het wel nodig? Kortom, er wordt weer gelogen en bedrogen. Dat een college onder leiding van de heer Schuiling daar geen moeite mee heeft, is al jaren duidelijk.
De Stadspartij weet van niets? Ik geloof het niet. Daarbij heeft de heer Reenders nog contact gehad met de heer Visser omdat het zo hoort. Omdat het zo hoort……

Marinus Vermooten fractie Vermooten
29 mei 2015 at 08:22
Bezoek aan het cabaret De Doofpot (1952-1966) van de Joodse Nederlandse humorist Max Tailleur leverde ons echt lol op. Een amarateuristich opgezette doofpotaffaire met betrekking tot Geurt Visser lijkt mede onder druk van de media gelukkig te worden afgewend door een open onderzoek. Hier hebben Geurt Visser, zijn familie, gemeenteraad en rest van de bevolking meer dan recht op, willen we onze democratische principes niet verkwanselen.

gerard
29 mei 2015 at 08:23
Beste is dat nu het hele college opstapt en ik verwacht dat dat wel gebeurt.

dagobert
29 mei 2015 at 09:04
Amateur toneel van de bovenste plank. Om nog maar niet te spreken van enorm gezichtsverlies en geloofwaardigheid.

Monique_K
29 mei 2015 at 10:01
Tja, als ik mijn baantje zou gaan neerleggen omdat ik mijn gezin harder mis of zij mij harder nodig hebben dan van te voren verwacht/ingeschat, en ik zou dan zo’n beschadigende geruchtenmolen over me heen krijgen zou ik mijn voorgenomen ontslag ook intrekken. Dat dit kan betekent overigens dat er helemaal niets klopt aan de berichtgeving in het NHD, er is geen sprake van gedwongen aftreden. En na een suggestief ‘Crisis binnen Stadspartij’ komt diezelfde krant met een vermeend ‘spreekverbod ambtenaren’, terwijl het niets anders is dan een oproep, omdat geroddel en achterklap nu eenmaal mensen kan beschadigen. Dat deze krant nogal dubieus bezig is zagen we al in het verleden, met name bij berichtgeving over het stadhuis, maar dit begint toch erg te lijken op bewust beschadigen (ten bate van de oude garde?)

http://denhelderactueel.nl/2015/05/wethouder-geurt-visser-komt-terug-op-ontslag/